Xtra Producties
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over microneedling

In de wereld van de huidverzorging is microneedling helemaal hot en happening. Een heleboel huidklinieken bieden Morpheus8 microneedling aan. Wat is microneedling? Waarvoor is het goed en is het eng of gevaarlijk? In dit artikel vertellen we je alles over deze nieuwe techniek.

Wat is microneedling?

Microneedling is een vrij nieuwe huidbehandeling waarbij minuscule naalden op in je huid worden ingebracht. Klinkt misschien eng, maar het is veel minder pijnlijk dan het klinkt! Deze naaldjes veroorzaken hele kleine wondjes die het natuurlijke genezingsproces van je huid stimuleren. Het klinkt een stuk pijnlijker dan het daadwerkelijk is!

Hoe werkt dat dan?

De magie van microneedling zit hem in de manier waarop je lichaam reageert op die kleine prikjes. Wanneer je huid wordt verwond, begint het productieproces van collageen en elastine – de bouwstenen van een jonge en strakke huid. Bovendien zorgen de kleine ‘wondjes’ in je huid dat je verzorgingsproducten zoals crèmes en serums beter opneemt en dus beter hun werk kan laten doen.

Waar is het goed voor?

Microneedling biedt een uitkomst bij oneindig veel huidproblemen. Over het algemeen zorgt de productie van collageen en elastine ervoor dat oneffenheden in de huid verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan fijne lijntjes of rimpels, littekens door acne of grove poriën. Je huid wordt als het ware van binnenuit weer opgevuld.

Voorbereiding en nazorg

Voordat je enthousiast naar de dichtstbijzijnde schoonheidssalon rent, zijn er enkele dingen die je moet weten over de voorbereiding en nazorg van microneedling. Het is belangrijk om je huid goed voor te bereiden voordat je de behandeling ondergaat. Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik geen agressieve huidverzorgingsproducten enkele dagen voor je afspraak. Na de behandeling is het essentieel om je huid te beschermen tegen de zon en te zorgen dat je je huid goed blijft hydrateren met een vette crème. Je huid kan een beetje rood en gevoelig zijn, maar dit is normaal en zou binnen enkele dagen moeten verdwijnen.

Thuis microneedling vs. professionele behandeling

Er zijn ook microneedling-apparaten beschikbaar voor thuis, maar het wordt  ten zeerste aanbevolen om deze behandeling door een professionele huidtherapeut te laten uitvoeren. Een getrainde professional kan de procedure op de juiste manier uitvoeren, rekening houdend met jouw specifieke huidtype en behoeften. Een microneedling-behandeling in een huidkliniek is vaak effectiever en veiliger