Douglas hout is geschikt voor binnen én buiten

Als u graag uw eigen houten meubelstukken maakt, of als u hout nodig heeft voor in de tuin dan is Douglas hout hier zeer geschikt voor. Ook voor tuin- of bouwbedrijven is dit houtsoort aan te raden. Dit stevige houtsoort gaat namelijk jarenlang mee en is hierdoor ook erg geschikt voor functies buitenshuis. De originele kleur van dit houtsoort is roodbruin, maar u kunt ook voor een andere kleur kiezen. Ook zijn er Douglas planken in verschillende maten verkrijgbaar. De dikte van deze planken verschilt ook. Welke Douglas planken het meest geschikt zijn, hangt maar net van het doel af. De houtsoort is ook voor het maken van meubelen ideaal. Dit geldt voor binnen- en buitenmeubelen.

Wees verzekerd van duurzaamheid

Naast dat Douglas hout erg gebruiksvriendelijk is en te gebruiken is voor verschillende doeleinden, is het ook een duurzame houtsoort. Als u Douglas planken bij Tuinhout Compleet aanschaft, bent u bovendien zeker van duurzaam bosbeheer. Al het hout van deze online winkel komt namelijk van PEFC-gecertificeerde zagerijen. Dit certificaat staat voor het duurzaam kappen van bomen. Al het hout is bovendien uit Europa afkomstig en er zijn planken in verschillende formaten beschikbaar.

Waar kunt u dit hout allemaal voor gebruiken?

Douglas hout is, zoals eerder gezegd, erg bruikbaar voor functies buitenshuis. Hierbij kunt u denken aan schuttingen, schuren, tuindeuren en veranda’s, maar bijvoorbeeld ook aan het compleet bekleden van uw gevel. Hiernaast kunt u de Douglas planken makkelijk bewerken en er meubelstukken van maken. Deze meubelstukken komen prima tot hun recht in uw achtertuin en gaan door de duurzaamheid lang mee. De mooie en warme kleur van het hout maakt dat de meubelen bovendien erg mooi staan. Als u liever een andere kleur planken heeft, dan kunt u ook kiezen voor een bewerkt soort plank, bijvoorbeeld in de kleur zwart.