Xtra Producties
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt radiofrequentie bij microneedling?

Microneedling is de nieuwste rage in huidverzorging, en terecht! Het is een innovatieve behandeling die de huid strakker, gladder en jeugdiger kan maken. Een van de geavanceerde technologieën die vaak wordt gebruikt in combinatie met microneedling is radiofrequentie (RF). Maar hoe werkt radiofrequentie precies bij Morpheus 8? Laten we eens kijken!

Hoe werkt microneedling?

Microneedling werkt door het stimuleren van de natuurlijke herstelmechanismen van de huid. Wanneer de naaldjes de huid doorboren, ontstaan er microscopisch kleine verwondingen. Dit stimuleert je lichaam om collageen en elastine te maken, die je huid steviger en elastischer maken. Het eindresultaat is een gladdere huid met een gezonde teint.

Wat is radiofrequentie?

Radiofrequentie is een technologie die gebruikmaakt van hoogfrequente elektrische stromen om warmte diep in de huid te genereren. Deze warmte kan de collageen- en elastine productie verhogen en de huid strakker maken.

Radiofrequentie bij microneedling

De combinatie van radiofrequentie en microneedling is een geavanceerde huidbehandeling die de voordelen van microneedling versterkt. Microneedling stimuleert de aanmaak van collageen in de huid, maar wanneer je het combineert met radiofrequentie, wordt dit effect nog krachtiger. De diepe warmte die radiofrequentie genereert, dringt dieper door in de huidlagen en bevordert niet alleen de collageenproductie, maar verbetert ook de textuur van de huid. Bovendien draagt radiofrequentie bij aan de verbetering van de huidelasticiteit door zowel collageen als elastine te stimuleren, waardoor de huid strakker en jeugdiger wordt. Deze gecombineerde aanpak kan ook helpen bij het verminderen van rimpels, littekens en het bevorderen van een stralende teint, waardoor de huid er gezonder uitziet.

De behandeling zelf

De behandeling met radiofrequentie bij microneedling is over het algemeen pijnloos en vereist doorgaans geen verdoving. Een goed opgeleide professional maakt gebruik van een speciaal apparaat dat zowel microneedling- als radiofrequentie combineert. Dit apparaat wordt voorzichtig over de huid bewogen, waarbij de kleine naaldjes minuscule gaatjes creëren en de radiofrequentie dieper in de huidlagen laat doordringen. Radiofrequentie bij microneedling is een geavanceerde technologie die de voordelen van microneedling kan versterken en kan resulteren in een jeugdige en stralende huid. Wil je ook genieten van een stralende huid? Overweeg dan microneedling!