In de horeca heb je te maken met verschillende kosten voor het starten van je restaurant. Denk hierbij aan het aanschaffen van een terrasoverkapping tot het installeren van professionele keukenapparatuur. De kosten hiervoor verschillen per restaurant en kunnen sterk uiteenlopen. Daarom hebben wij een kostenoverzicht gemaakt, zodat jij zelf een inschatting kan maken wat jouw kosten worden. Wat bepaalt de prijs van een terrasoverkappingDe kosten voor een terrasoverkapping kunnen variëren van 500 tot meer dan 10.000 euro, afhankelijk van het gebruikte materiaal en de soort terrasoverkapping. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Hieronder hebben we een lijstje opgesteld met enkele factoren. Grootte terrasoverkappingHoe grote je terrasoverkapping, hoe hoger de prijs. Dit komt doordat er meer materiaal nodig is, maar ook voor denkwerk betaal je al een prijs. Bij een grotere constructie dien je namelijk na te denken over hoe die stabiel kan blijven in verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is er ook nog een verschil tussen een op maat gemaakt exemplaar en een standaard terrasoverkapping, zoals een windvaste parasol. Plaatsing van de terrasoverkappingJe hoeft niet altijd plaatsingskosten te betalen. Als je zelf vrij handig bent, kan je een doe-het-zelfpakket aankopen en zelf je overkapping plaatsen. Zo’n pakket wordt vaak in massaproductie gemaakt en bespaart je dus een hoop extra kosten. Wil je het liever toch door iemand anders laten plaatsen, kun je een aannemer in huren. Die betaal je meestal wel al vanaf het moment dat hij de terrasoverkapping naar jou begint te vervoeren, niet enkel de uren die hij spendeert voor het installeren. Materiaal terrasoverkappingHet gebruikte materiaal voor de terrasoverkapping speelt uiteraard een grote rol in de prijs. De kosten hiervoor kunnen dan ook enorm verschillen. Type terrasoverkappingEr bestaan twee soorten terrasoverkappingen, namelijk die met een vast dak en die met licht doorlatende lamellen. Het gemiddeld kostenplaatje van een standaard terrasoverkapping met dak bedraagt zo’n 2.500 euro. Bij een overkapping met lamellen hangt af van de aard van de overkapping. Standaard overkappingen met lamellen kosten je tussen 3.000 en 3.500 euro, terwijl bij een vrijstaande overkapping met gemotoriseerde lamellen zo’n 5.500 euro gerekend mag worden. Wat kost een professionele horeca keuken?De kosten van een professionele horeca hangt af van verschillende factoren en kan uiteenlopen van 10.000 tot 100.000 euro. Een aantal van deze factoren zijn: Wat is de grootte van de keuken? Wat is de capaciteit/ omzet wat per uur gedraaid moet worden? Welke kwaliteit horeca-apparatuur is gewenst? Wil je gas of elektrische apparatuur? Heb je voorkeur voor bepaalde merken? Ondanks dat de prijs erg afhankelijk is van vele factoren hebben we toch een klein voorbeeld opgesteld om een kleine indicatie te kunnen geven. Verstandig is om voor de exacte kosten een advies op maat op te vragen. Dan kun je op basis van je wensen, situatie en budget met een adviseur beoordelen wat mogelijk is. |
Kostenoverzicht: van terrasoverkapping tot professionele keukenapparatuur
