Xtra Producties
Image default
Relatie

Met echtscheidingsmediation ga jij voor de beste oplossing

Ben je aan het kijken naar echtscheidingsmediation? Dan doe je dit voornamelijk om op een vriendelijke manier uit elkaar te gaan. Het inschakelen van een advocaat zal immers een geheel andere lading geven aan het maken van afspraken. Een mediator zal daarbij ook niet voor jou spreken, maar voornamelijk met jou en jouw partner. Hierdoor krijg je altijd de beste oplossingen voor de scheiding en zorg je ervoor dat jouw scheiding soepel verloopt. Maar waar moet je allemaal aan denken bij een mediation? En welke voordelen kun je eraan behalen? Na het lezen van onderstaande informatie ben jij overal van op de hoogte.

De gemaakte afspraken tijdens het huwelijk

Bij echtscheidingsmediation draait het om het vinden van de beste oplossing voor beide partijen. Hiervoor kijk je als eerste naar de manier waarop je getrouwd bent. Als je op huwelijkse voorwaarden getrouwd bent, staat vastgelegd dat alles eerlijk verdeeld dient te worden. In dit geval moet je echter wel afspraken maken over bijvoorbeeld het huis en de auto. Bij gemeenschap van goederen gaat het om een eerlijke verdeling in waarde. Hier kunnen wel spanningen bij komen. Want wie houdt bepaalde dingen en wie krijgt hier bijvoorbeeld geld voor? Deze afspraken kun je tijdens een mediation maken.

Het gesprek aangaan met jouw ex-partner

Tijdens de echtscheidingsmediation zit er een mediator bij. Deze persoon verschilt aanzienlijk van een advocaat. In plaats van het gesprek te leiden en daarbij te kijken naar wat het beste is voor één partij, zal deze mediator uitsluitend een duwtje in de rug geven. Het is namelijk belangrijk dat jij en jouw ex-partner alle gevoelens kunnen uiten en daarbij ook standpunten duidelijk kunnen maken. De mediator zal alleen tussenbeide komen als het de verkeerde kant op dreigt te gaan. Ook kan deze extra suggesties doen om een compromis te vinden. Het gaat echter om het gesprek dat beide partijen voeren om een win-win situatie te creëren.

Alles staat duidelijk op papier

Aan het einde van de echtscheidingsmediation komt er een vaststellingsverklaring te liggen. Deze moeten beide partijen ondertekenen. Zo staat alles rondom de scheiding op papier en weten beide partijen waar ze rekening mee moeten houden. Zo weten beide ouders bijvoorbeeld ook op welke dagen de kinderen naar de ander gaan. Je hoeft dan de spullen alleen nog maar te verdelen. Je gaat merken dat het allemaal soepel verloopt en je ook geen vechtscheiding maakt. De beste oplossingen zijn hierdoor te allen tijde bereikt.

Tip: www.vanhoutenmediation.nl