Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

Waarom je overal iMacs ziet als je werkt binnen de grafische en creatieve sector

Vind je het ook zo opvallend dat er in jouw omgeving zoveel met iMacs gewerkt wordt? Binnen de creatieve sector word je soms zelfs raar aangekeken wanneer je niet op een iMac of MacBook werkt. Er is een ware Mac cultuur ontstaan. En dat terwijl iMacs nauwelijks gebruikt worden binnen kantoortuinen die niet gebruik maken van creatieve of grafische programma’s? Hoe komt het dat iMacs zo populair zijn in de sector waarbinnen wij werken? Dat lees je in deze blog.

Traditie en reputatie

Een van de voornaamste punten waarom iMacs en MacBooks zo geliefd zijn, is vanwege de traditie dat er MacBooks en iMacs werden gebruikt. De eerste goede grafische hardware werd door Apple ontwikkeld. Photoshop en de Adobe Creative suite begonnen op de Mac. Voor een deel komt de voorkeur voor de Mac computers vanwege deze traditie en denken mensen dat de Mac beter is, al is dit niet direct waar meer. Apple casht hard op de opgebouwde reputatie dat het de meest geschikte OS is voor designers.

Operating system

Mensen veranderen niet graag van operating systeem. Mensen die Windows gewend zijn, stappen niet snel over op de Mac en vice versa. Omdat de meeste designers gewend zijn om te werken op een Mac computer, zullen ze niet snel overschakelen naar Windows. Om namelijk op dit operating systeem dezelfde handelingen uit te voeren, moet je jezelf weer eerst een weg zoeken en dat kost extra tijd en energie.

Schermkwaliteit

Apple staat natuurlijk bekend om het produceren van zeer kwalitatieve schermen. Voor zowel laptops als iMacs. Waarin kleuren zo goed mogelijk kunnen worden onderscheiden. En zo natuurgetrouw als mogelijk worden weergegeven. In een ontzettend hoge resolutie. Dit is voor designers erg belangrijk! Op deze manier zijn kleine fouten makkelijker waarneembaar en op te lossen. Op een scherm van slechte beeldkwaliteit kan een graphic designer niet goed werken, omdat men dan niet goed genoeg kan beoordelen wat er is geproduceerd. 

Connectiviteit met andere Apple devices

Een andere reden om Apple te prefereren met de iMac en MacBook is dat de verschillende devices naadloos op elkaar aansluiten. Dus wanneer je iets op de iMac hebt gemaakt, kun je het makkelijk laten zien tijdens een presentatie op de iPad of iPhone. Waar je bent begonnen op de iMac, kun je je werk afmaken op de iPad. Of eerst een schets maken op de iPad met de Apple Pencil, en deze vervolgens na te bewerken met Adobe Illustrator.  


Dit waren de meest voor de hand liggende redenen waarom je binnen de creatieve sector zoveel iMacs ziet. Het is dus deels traditie, maar ook voorzien in het leveren van kwalitatieve hardware met een goed beeldscherm. Wil je nu zelf op zoek naar een voordelige iMac? Vind jouw nieuwe creatieve computer tussen deze refurbished iMacs.

Gerelateerde artikelen

Wilt u kunstgras kopen en het mee verhuizen naar uw nieuwe woning?

Black Friday Sonos aanbiedingen: wat zijn je opties?

Welke voordelen bieden ondergrondse regenwatertanks je?