Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

De grondbeginselen van tussenvloeren

Een entresolvloer is een soort verhoogd platform dat kan worden gebruikt om extra ruimte of opslag toe te voegen aan een bestaande structuur. Hoewel het gebruikelijk is in pakhuizen en fabrieken, zijn mezzanine vloeren ook te vinden in andere soorten gebouwen zoals winkels, garages en woningen. Laten we eens kijken naar wat mezzanine vloeren zijn, hoe ze werken en de verschillende namen die ermee worden geassocieerd.

 

Wat is een tussenverdieping? 

Een tussenverdieping (of kortweg ‘mezz’) is in wezen een extra niveau dat bovenop een bestaande structuur wordt gebouwd. Hij wordt ondersteund door kolommen of muren eronder en is gewoonlijk aan alle kanten open, zodat hij gemakkelijk toegankelijk is vanaf de begane grond. Mezzanine vloeren kunnen variëren van kleine platforms die net groot genoeg zijn voor een paar voorwerpen tot enorme structuren die hele kantoren of productielijnen kunnen herbergen. 

 

Mezzanine vloeren worden vaak gebruikt in commerciële omgevingen om extra ruimte te bieden voor bijvoorbeeld kantoren, opslagruimten of winkeldisplays zonder een geheel nieuwe structuur te hoeven bouwen. Zij kunnen ook in woonomgevingen worden gebruikt om extra woonruimte of opslagruimten binnen bestaande structuren zoals garages of kelders te creëren. 

 

Andere benamingen voor Mezzanines 

Mezzanine vloeren hebben veel verschillende benamingen, afhankelijk van de regio en de context waarin ze worden gebruikt. Enkele voorbeelden zijn entresolvloer (in Nederlandstalige landen), verdiepingsvloer (in industriële omgevingen), hangbrug (in de bouw), verhoogd platform (in de detailhandel) en balkonvloer (in woningen). Al deze termen verwijzen naar hetzelfde: een verhoogd platform met één of meer niveaus boven de grond.

 

Mezzanine vloeren zijn een geweldige manier om extra ruimte of opslag toe te voegen zonder een geheel nieuwe structuur te hoeven bouwen. Of jij meer ruimte voor jouw bedrijfsverrichtingen nodig hebt, een plaats voor jouw klanten om te winkelen, of eenvoudig wat extra het leven ruimte thuis, mezzanine vloeren zijn rendabele manier om dit doel snel en gemakkelijk te bereiken. Er zijn veel benamingen verbonden aan mezzanine vloeren, afhankelijk van sector en omgeving – maar hoe je ze ook noemt, ze hebben allemaal één ding gemeen – het potentieel om jouw bruikbare vloeroppervlak met minimale inspanning te vergroten!