Xtra Producties
Image default
Muziek

De unieke toon van een Bösendorfer-piano

De toon van een Bösendorfer-piano is wellicht het meest kenmerkende karakter van deze piano. De verfijnde klank wordt over het algemeen gekenmerkt door een toon die rijk, zingend en aanhoudend is. Het ontwerp, de schaalverdeling en alle constructie-elementen zijn gericht op het bereiken van deze kenmerken in het uiteindelijke geluid van dit instrument. Een veel voorkomende observatie over de opmerkelijke kwaliteit van deze piano is dat het een toon heeft die voor altijd zingt.

Het bezitten van een Bösendorfer-piano is het bezitten van een stukje Weense cultuur

Het is een van de oudste pianofabrikanten. Het heeft een geschiedenis van het produceren van zeer gerespecteerde instrumenten. In 1830 kreeg het de status van officiële pianomaker van de keizer van Oostenrijk. Rond 1872 was de zogeheten Bösendorfer-zaal een van de belangrijkste concertzalen van Wenen. Een van de eerste artiesten die met dit merk werd geassocieerd, was Franz Liszt. De bekende twintigste-eeuwse Amerikaanse componist en dirigent genaamd Leonard Bernstein trad ook op met een Bösendorfer-piano. Een andere grote voorstander van dit mooie merk was Wilhelm Backhaus.

Gaat u een Bösendorfer-piano in huis halen of toch tijdelijk huren?

Het is vast te stellen dat een Bösendorfer-piano een genot is om te horen en om te zien. De piano is voorzien van een luxe uiterlijk waarin af te lezen is dat het van hoge kwaliteit is geproduceerd. Het in huis halen van dit merk, is het in huis halen van een nieuw meubelstuk. Als u geïnteresseerd bent in het bespelen van dit merk, kunt u bij Evert Snel langskomen om advies te ontvangen. Een piano kopen is namelijk een investering en het team van Evert Snel wilt dat u er op geen enkel moment spijt van zult krijgen. U heeft daarom de mogelijkheid om de piano tijdelijk te huren. Zo kunt u het eerst een aantal keren huren om te gebruiken tijdens uw optredens, voordat u de knoop door gaat hakken en u er eentje voor uzelf koopt.