Xtra Producties
Image default
Woning en Tuin

Energiebesparende raambekleding

Energiebesparende raambekleding

Met de huidige energieprijzen is het nog belangrijker geworden om je huis goed te isoleren. Zo min mogelijk gas en elektriciteit verbruiken is voor sommige mensen een sport geworden en in veel gevallen een noodzakelijk gebeuren.

Naast de gebruikelijke maatregelen zoals het goed isoleren van je vloeren, muren en dak, is dubbel glas een must om niet al je warmte uit je ramen te laten verdwijnen. Ook met dubbel glas gaat er echter nog best veel warmte verloren. Daarom is het een goed idee om raambekleding voor je ramen te hangen met een hoge isolerende waarde.

Isolerende plisségordijnen

Veruit de beste isolatie voor je ramen zijn te zogenaamde honingraat plisségordijnen. Deze zijn opgebouwd uit een dubbele laag stof. Hierdoor is er dubbele isolatie van de stof zelf en ook nog extra isolatie door de stilstaande lucht tussen de twee stoflagen. Als je dan ook nog voor de verduisterende plisségordijnen kiest, is er een blackout laag tussen de stoffen geplaatst, wat nog meer warmte tegenhoudt. Zowel in de zomer als in de winter heeft dit vele voordelen en kan het wel tot 6 graden schelen in huis.

Plisségordijnen zijn er in vele modellen en soorten. Er zijn vele bedieningsmogelijkheden, zoals met trekkoord, handgreep of elektrische bediening. Veel plissés hebben de mogelijkheid om de stof ook van boven naar beneden te laten zakken, de zogenaamde top down bottom up plissés. Hiermee kun je de lichtinval en privacy heel eenvoudig zelf bepalen.

Ook voor lichtkoepels en dakramen zijn er plisségordijnen op maat te maken. Via de lichtstraat komt in de zomer vaak veel warmte binnen en kan in de winter veel warmte het huis verlaten. De koepel plisségordijnen zijn speciaal ontworpen om horizontaal mooi op hun plek te blijven hangen. Deze kunnen worden bediend met een handgreep en een bedieningsstang of met elektrische bediening. 

Marasol heeft op haar website heel duidelijk uiteengezet welke doekeigenschappen bij de verschillende stoffen horen. Je kunt zien wat de transmissie, de absorptie en de reflectie van het doek is. 

Andere energiebesparende raamdecoratie

Alles dat je voor je ramen hangt zal bijdragen aan het tegengaan van warmteverlies. Rolgordijnen zijn er in vele soorten stoffen en afwerkingen. Allemaal met hun eigen eigenschappen en voordelen. Daarnaast zijn er vouwgordijnen, verticale lamellen van stof, aluminium of pvc en horizontale jaloezieën van hout of aluminium.

Raambekleding op maat online bestellen

Isolerende raambekleding op maat kun je eenvoudig online bestellen via de overzichtelijke webshop van marasol. Anna van Marasol denkt graag met je mee over de beste oplossing voor jouw raampartij. Je kunt via de website foto’s uploaden van je ramen en interieur en om gratis en vrijblijvend advies vragen. Ook kun je een aantal gratis kleurstalen aanvragen om te kijken welke raambekleding het beste bij de rest van je inrichting past.

 

https://marasol.nl/raambekleding/