Xtra Producties
Image default
Dienstverlening

Frigo Group biedt efficiënte FTL- en LTL-transportoplossingen aan voor uw logistieke behoeften

Bent u op zoek naar efficiënt en flexibel wegtransport voor uw goederen? Dan bent u bij Frigo Group Transport aan het juiste adres. Met onze moderne vloot en ervaren chauffeurs zorgen wij ervoor dat uw producten veilig en op tijd op de plaats van bestemming komen. Of het nu gaat om vries- of koeltransport, droog transport, stukgoed transport of groupage vervoer, wij hebben de expertise en ervaring om de juiste oplossing te bieden.

In dit artikel willen we graag de focus leggen op onze twee transportvormen: FTL-transport (Full Truck Load) en LTL-transport (Less Than Truck Load). Wat zijn de verschillen tussen deze twee vormen en hoe snel is FTL-transport in vergelijking met LTL-transport?

Daarnaast willen we ook graag wat meer uitleg geven over groupage, een efficiënte manier van transport waarbij verschillende goederen worden gecombineerd in één zending. Bent u benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van groupage? Lees dan snel verder.

Voor al uw wegtransport behoeften kunt u vertrouwen op Frigo Group Transport. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw logistieke uitdagingen.

Hoe snel is FTL-transport in vergelijking met LTL-transport?

Frigo Group biedt twee transportvormen aan, namelijk FTL-transport (Full Truck Load) en LTL-transport (Less Than Truck Load). De keuze tussen deze twee vormen hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de lading, het beschikbare budget en de snelheid waarmee de goederen op hun bestemming moeten zijn. FTL-transport is aanzienlijk sneller dan LTL-transport en is daarom zeer geschikt voor goederen met een hoge vraag van consumenten.

Als een lading te klein is voor FTL-transport, biedt Frigo Group alternatieven zoals LTL-transport en groupagevervoer. Deze vormen zorgen ervoor dat deelladingen snel en efficiënt op hun bestemming worden geleverd. Dit geldt voor zowel vriestransport, koeltransport als niet-geconditioneerd transport naar diverse bestemmingen in binnen- en buitenland, met nadruk op de Benelux, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Hongarije en Zwitserland.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van FTL en LTL transport kunt u vrijblijvend contact opnemen met Frigo Group.

Efficiënt, flexibel en slagvaardig wegtransport

Frigo Group Transport is gespecialiseerd in efficiënt, flexibel en slagvaardig wegtransport. Met een modern en duurzaam wagenpark en ervaren Nederlandse chauffeurs zorgen wij ervoor dat uw producten en goederen veilig en op tijd van A naar B worden vervoerd. Of het nu gaat om vries- of koeltransport, droog transport, stukgoed transport of groupage vervoer, wij hebben de expertise en ervaring om de juiste oplossing te bieden. Onze transportdiensten zijn beschikbaar in heel Nederland en Europa, en we onderhouden dagelijkse transportverbindingen met Frankrijk, met name de regio’s Parijs, Rouen en Lyon. Frigo Group Transport is onderdeel van de Frigo Group, een familiebedrijf dat al sinds 1973 actief is in de logistiek voor diepvriesproducten. Wij staan bekend om onze klantgerichte filosofie en streven ernaar om vlot, klantvriendelijk, duurzaam, efficiënt, veilig en gecertificeerd te werken. Neem contact met ons op voor al uw wegtransportbehoeften.

Wat is groupage?

Groupage is een term die wordt gebruikt in de logistieke sector. Het verwijst naar het proces waarbij verschillende goederen van verschillende afzenders worden gecombineerd in één zending. Dit kan handig zijn voor kleine bedrijven of particulieren die niet genoeg goederen hebben om een volledige vrachtwagen te vullen.

Bij groupage worden de goederen verzameld en samengevoegd in een centraal distributiecentrum. Vervolgens worden ze gezamenlijk vervoerd naar de eindbestemming. Dit kan kostenbesparend zijn, omdat de vrachtwagen volledig benut wordt en de transportkosten worden gedeeld door de verschillende afzenders.

Groupage is een efficiënte manier van transport, omdat het zorgt voor een optimale benutting van de transportcapaciteit en het vermindert de kans op lege ritten. Bovendien kan het ook bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot, omdat er minder voertuigen op de weg zijn.

Kortom, groupage is een logistiek concept dat het mogelijk maakt om meerdere kleine zendingen te combineren tot één efficiënte en kosteneffectieve vrachtzending.

https://www.frigogroup.com/nl