Xtra Producties
Image default
Dienstverlening

Haar doneren? Zo gaat het in zijn werk

Heb je je haren laten groeien omdat je je haar wilt doneren? Wat goed! Zo steun je namelijk minder bedeelde vrouwen met haarziekten of die kampen met haaruitval door kanker. Jaarlijks krijgen zo’n 15.000 vrouwen de diagnose borstkanker waarna ze een zwaar traject ingaan met chemokuren waardoor het haar kan uitvallen. Jouw haar komt dus in goede handen terecht. Belangrijk is dat het haar dat je wilt doneren minimaal 30 centimeter lang is. Knip het 2 tot 3 centimeter boven het elastiek af en verzend de paardenstaart of vlecht in een stevige envelop naar De Haarstichting. Werkelijk alle soorten haar neemt deze stichting graag in ontvangst. Van grijs haar tot gekleurd haar en van krullen tot steil haar. Wil je kans maken op twee gratis kaarten voor het benefietconcert dat iedere twee jaar plaatsvindt? Vergeet dan niet om een briefje met je naam en e-mail in de envelop te stoppen.

Kom langs bij een van de 350 kapsalons in Nederland

Vind je het spannend om zelf je haar af te knippen? Ga dan langs bij een van de 350 aangesloten kapsalons en laat het professioneel afknippen. De kapster zorgt er direct voor dat jouw haar weer in model geknipt wordt en jij stralend de kapsalon verlaat. Wanneer je aangeeft dat jij je afgeknipte haar wilt doneren, knippen veel kapsalons graag gratis of met een hoge korting jouw haar. Benieuwd welke kapsalon de dichtstbijzijnde is? Ga dan naar de website van De Haarstichting en vind met behulp van de zoekfunctie waar jij terechtkunt.

Jouw pruik doneren

Ben jij in het bezit van een pruik die je maar kort gebruikt hebt en wil je andere vrouwen er blij mee maken? Dat kan ook tegenwoordig! Belangrijk is dat de pruik er nog als nieuw uitziet en schoon/droog wordt opgestuurd. Het haar of de pruik die je wilt doneren, mag je sturen naar:

De Haarstichting

Thomas Mannsingel 86

2553 DA Den Haag

Wil je een pruik doneren? Voeg er dan een briefje bij met informatie over het materiaal en de mate waarin de pruik gebruikt is. De Haarstichting kan dat makkelijker beoordelen of de pruik hersteld moet worden of dat deze enkel schoongemaakt hoeft te worden. Waar wacht je nog op? Word haardonor!