Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

Het voordeel van een mop

Of het nu om een tegelvloer of om een PVC vloer gaat, natte verontreinigingen kunt u het beste met een natte reiniging schoonmaken. Bijvoorbeeld met een mopsysteem. Er zijn verschillende mopsystemen bij een groothandel voor schoonmaakartikelen te koop.

Bij een mop voor de vloer denken veel mensen aan een traditioneel mopsysteem, zoals een trekker met een losse dweil er om heen. Er zijn verschillende dweildoeken op de markt. Van katoenen dweilen tot een microvezel dweil. Een katoenen dweil neemt veel vocht op. Sommige dweilen hebben een steelgat. Het voordeel van een dweil is dat u de dweil na gebruik machinaal kunt wassen. Let op: Het is belangrijk dat u geen wasverzachter gebruikt, want dan neemt de dweil minder water op. Er zijn ook non-woven dweilen gemaakt van 60% viscose, 20% polyester en 20% polypropyleen. Bij een losse dweil moet u zelf de dweil tussendoor uitwringen. Een losse dweil is daarom minder geschikt voor grote oppervlakken.

Bij een klein bedrijf kunt u ook kiezen voor een spraymop. Hierbij kunt u het water plus reinigingsmiddel in de steel toevoegen. Zo hoeft u niet meer met emmers te sjouwen. Ook hoeft u de dweil niet meer uit te wringen. Want de spraymop zorgt voor de juiste hoeveelheid.

Een ander traditioneel mopsysteem is de een Spaanse mop. De Spaanse mop is een zogenaamde strengenmop, net zoals de Kentucky mop. U kunt een strengenmop uitwringen in een emmer met wringer.

Belangrijke onderdelen van een mop

  • Mopsteel

De steel van de mop is erg belangrijk. Er zijn vaste mopstelen en instelbare ergonomische stelen. U hoeft dan niet meer met een kromme rug te dweilen.

  • Mopklem

Een losse dweil kan losraken tijdens het dweilen. Dit voorkomt u met een mopklem.

  • Mopplaat

Op de mopplaat bevestigt u een vlakmop.

Er zijn verschillende vlakmopsytemen. Bij een klapframe klemt u de (microvezel)mopdoek in het frame. Bij een velcorsyteem wordt er gebruik gemaakt van klittenband om de mop aan de mopplaat te bevestigen. Bij een Pocket mopsysteem bevat de mop zakjes waar u de mopplaat in schuift.

Belangrijke accessoires bij een mop

  • Emmer (met pers of wringer)

  • Mopwagen; Voor grotere ruimtes is een mopwagen handig.

Hoe gebruikt u een mop?

U kunt een mop gebruiken met schoon water. En in combinatie met vloerreinigingsmiddelen. Volg hierbij altijd de aanwijzingen op het etiket.

Tip: Gebruik bij het dweilen van de vloer lauwwarm of koud water. Want bij het gebruik van te heet water kunnen er resten van het reinigingsmiddel achterblijven op de vloer. Dit kan voor strepen en een plakkerige vloer zorgen waarop u voetafdrukken achterlaat.

 

https://facilitytradegroup.nl