Xtra Producties
Image default
Eten en drinken

Hoe kies je tegenwoordig de beste maaltijdbox?

Hoe kies je tegenwoordig de beste maaltijdbox?

 

Het is niet altijd even makkelijk om elke dag een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Vaak zitten we met een rood hoofd boven de wekelijkse reclamefolders gebogen op zoek naar inspiratie voor de komende week. We maken het onszelf graag een stuk gemakkelijker en kiezen daarom tegenwoordig voor een maaltijdbox. Maar zelfs dat is in deze tijd niet zo makkelijk, want het aanbod is enorm groot.

 

Ja hoe zie je door het grote aanbod aan boxen nog de goedkoopste maaltijdbox. Het wil zeker niet zeggen dat de maaltijdbox die de laagste prijs heeft ook werkelijk de goedkoopste is. Het kan best zijn dat een zeer gevarieerde maaltijdbox met minder standaard groentes. vlees of vis uiteindelijk terugrekenend per gewichtsportie de goedkoopste is.

 

De geschiedenis van wat wij nu de maaltijdbox noemen gaat tot zo’n twaalf jaar terug. Je kunt er natuurlijk over discussiëren wat nu precies een maaltijdbox is. Al lange tijd kon je namelijk in de biologische winkel wekelijks een papieren zak of een kistje met groenten krijgen. Dat waren vaak de groenten van het seizoen waar de grond van het land nog aan zat. In de winter was dat bijvoorbeeld winterpeen, uien en aardappels om een lekkere hutspot te maken. Het was eigenlijk elke keer weer een verrassing wat er in het kratje of zak zat.

 

Veel variatie

Door de enorme keuze aan maaltijdboxen is wat in de box zit vaak ook heel gevarieerd. Omdat niet iedereen elke dag inspiratie heeft, is het een mooi gegeven dat de meeste boxen er maaltijdsuggesties bij doen. Eigenlijk is vers en gevarieerd koken en eten nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Zelfs als je vegetarisch of veganistisch bent is er een box op maat te bestellen. Dus je kunt net zo makkelijk een vegetarische of vegan box bestellen met alle groenten en ingrediënten die jij lekker vindt.

 

Wanneer het jou uitkomt

Bij alle maaltijdboxen kies je elke week je favoriete recepten uit een uitgebreid weekmenu. Je krijgt vervolgens de boodschappen voor het avondeten thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt. Hoe makkelijk is dat. Vervolgens kook je in een handomdraai verse maaltijden en eet je de hele week gevarieerd.

 

Kwaliteit

Ben je jezelf aan het verdiepen in welke maaltijdbox voor je gezin het beste is, kijk dan naar meerdere onderdelen van de box. Stel je maaltijdbox zo samen dat er zowel voor volwassenen als voor kinderen genoeg spannends in zit. Kijk ook naar de hoeveelheid die je per persoon in huis krijgt en of alle ingrediënten vers zijn. Zo kook en eet je supervers én verspil je niets. Dat laatste kan van doorslaggevend belang zijn omdat er in Nederland nog heel veel voedsel zo de gft-bak in gaat en dat is toch erg jammer.

 

App

Omdat we gewend zijn om veel zaken op onze mobiele telefoon te regelen is het goed om ook te kijken of de betreffende aanbieder van de maaltijdbox ook een app heeft. Receptenkaarten in de box zijn natuurlijk makkelijk maar de recepten via de app op je mobiele telefoon, hoe gemakkelijk is dat!