Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

Houdt de warmte uit je huis met warmtewerende gordijnen

Grote raampartijen, je ziet ze tegenwoordig steeds meer. Ik persoonlijk vind ze prachtig, hoe zit dat bij jou? Ze zorgen namelijk voor een mooie, natuurlijke lichtinval in huis. Vanuit huis heerlijk kunnen genieten van het zomerse weer, de strakblauwe lucht en het zonnetje.

 

Zomerse temperaturen

Bij de zomer hoort natuurlijk zon en warmte. Heerlijk toch? Warme zomerdagen, rondlopen in jurkjes en/ of korte broeken. In Nederland wordt het vaak zo benauwd dat je soms niet weet waar je het zoeken moet. Wel is het bij deze temperaturen belangrijk om voldoende water te drinken.

 

Koel houden in huis?

Om te voorkomen dat het onaangenaam wordt moet je zorgen voor de juiste raamdecoratie. De juiste raamdecoratie zijn natuurlijk zon – en warmtewerende gordijnen. Er zijn vele soorten warmtewerende gordijnen die jouw huis zo lang mogelijk koel houden. Het voordeel hiervan is dat je de airco minder snel/ minder vaak hoeft aan te zetten, dus bespaar je ook nog eens op de energiekosten.

Welke gordijnen zijn hier nou het beste voor geschikt? Dat zijn de lichtdichte (black-out) gordijnen. Dit zijn technische gordijnen door de gelamineerde tussencoating welke 100% licht blokkeert. Deze gordijnen zijn van de achterkant vaak wit/ off – white waardoor het licht, en dus ook de warmte weerkaatst.

 

 

Optimaal isoleren

Wil je nog verder gaan in isoleren? Wij adviseren dan om eens na te denken over het combineren van raamdecoratie. Des te meer lagen, des te beter de isolatie. Dit kan op meerdere manieren. Zo kan je bijvoorbeeld vitrage/ inbetweens combineren met overgordijnen. Twee lagen zorgen namelijk voor een lucht laag tussen de gordijnen, hierdoor wordt de warmte beter tegengehouden. Denk hierbij er wel om dat je het gehele raam bekleed, en geen tochtkieren onder, boven of aan de zijkanten creëert.

Je bent een dief van je eigen portemonnee als je gaat investeren in duur isolatie materiaal, als je het heel gemakkelijk en goedkoper kunt oplossen met de juiste raamdecoratie. Wij hopen je hierbij te hebben geholpen door de punten op een rij te zetten. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!