Xtra Producties
Image default
Dienstverlening

Industriële omgeving

Wanneer u een bedrijf in de industriële sector hebt, of wanneer u werkzaam bent in deze sector, dan is de kans groot dat er met zware en gevaarlijke machines moet worden gewerkt. Natuurlijk zorgt u ervoor dat uw personeel goed opgeleid is en middels bijscholing continu op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen. Daarnaast zorgt u ervoor dat alle machines periodiek gekeurd worden door een onafhankelijke geaccrediteerde instantie.

Ondanks alle preventieve maatregelen, zit een ongeluk in een klein hoekje. Het kan altijd gebeuren dat bijvoorbeeld een machinebankwerker in een moment van onoplettendheid met zijn of haar hand in de machine komt. Op een dergelijk moment is het zeer belangrijk om personeel te hebben dat een EHBO cursus heeft gevolgd. Tijdens een EHBO cursus leren de deelnemers hoe te handelen bij een ongeluk of wanneer iemand onwel is geworden. Door op de juiste manier EHBO te verlenen kan de schade zoveel mogelijk beperkt worden gehouden.
 

EHBO cursus ook verstandig in de kantooromgeving

Ook wanneer er in uw bedrijf niet met machines gewerkt wordt, is het verstandig om één of meerdere werknemers een EHBO cursus te laten volgen. Op kantoor is er geen risico op ongelukken met machines, maar ook hier kunnen ongelukken gebeuren. Iemand kan uitglijden op de parkeerplaats en ongelukkig terecht komen. Ook kan het gebeuren dat een collega onwel wordt tijdens het werk. In deze gevallen helpt EHBO om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Een EHBO cursus is een overzichtelijke investering. Een cursus duurt een dag of een aantal dagdelen en de cursus vindt plaats in een groep. U kunt ervoor kiezen om een aantal werknemers tegelijk de cursus te laten volgen.

 

Kennis van EHBO biedt ook privé voordelen

Wanneer u een EHBO cursus hebt gevolgd, dan kunt u hier ook privé uw voordeel mee doen. De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. Een snijwond tijdens het koken, een botbreuk na een val van de trap of een aanval van hyperventilatie, het gebeurt altijd onverwachts. Met een gedegen kennis van EHBO weet u hoe u in dergelijke gevallen moet handelen.