Xtra Producties
Image default
Sport

Met de EMS training doet u een totale work-out gewoon vanuit huis

Sinds corona is de EMS training thuis heel populair. En niet zo gek, want een volledige work-out duurt slechts 20 minuten. Regelmatig EMS trainen zorgt dat de spieropbouw snel verbetert. Het is effectiever dan de conventionele manier van sporten in de sportschool. Andere pluspunten zijn:

–        versteviging van de huid dankzij een betere doorbloeding;
–        vermindering / afname van rugpijn;
–        vermindering van cellulitis;
–        versterking van bekkenbodemspieren;
–        verbetering van de stofwisseling.

Het laatste punt is goed nieuws voor degenen die een paar kilo’s kwijt willen. Inderdaad, u kunt met een EMS training afvallen.

Het pak en het kastje die nodig zijn voor de trainingen, kunt u huren bij StimaWELL. Dit van oorsprong Duitse bedrijf, timmert internationaal flink aan de weg. De kwaliteitsproducten en de service worden ook in ons land goed gewaardeerd. Een StimaWELL EMS apparaat heeft 70 ingebouwde trainingsprogramma’s. Die zijn bedoeld voor beginners en voor gevorderde sporters.

Spierstimulatie van buitenaf

Het principe van een EMS training is spierstimulatie van buitenaf. Het kastje geeft lichte stroomstootjes af die via een kabel de elektroden bereiken. Die elektroden zitten in een pak verwerkt dat nauw aansluit op de huid. De elektroden raken de huid. De EMS-impulsen gaan via de elektroden door de huid richting de verschillende spiergroepen.

Van oudsher wordt EMS ingezet als pijnbestrijdingsmethode. Speciaal voor dit doeleinde zijn er kleine apparaten met zelfplakkende elektroden die met een kabeltje aan het kastje vastzitten. Fysiotherapeuten bijvoorbeeld gebruiken deze apparaten tijdens behandelingen. Soms krijgen patiënten een EMS apparaat mee naar huis. Terwijl ze rustig op de bank of aan tafel zitten, doen de elektroden hun werk. Het EMS pak is ontwikkeld voor mensen die serieus willen trainen. Het is dan ook de bedoeling dat u actief beweegt tijdens een EMS work-out. Welke oefeningen geschikt zijn, krijgt u te horen van uw StimaWELL EMS trainer. Eens per week is er een live-les waaraan u kunt deelnemen. Tussendoor staat het u natuurlijk vrij zelfstandig te trainen. Hoe vaak en intensief is uw eigen keuze. Bij twijfel raadpleegt u de trainer.

 

https://ikwilstimawell.nl/