Xtra Producties
Image default
Entertainment

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een gaming pc?

In een wereld waar alles gaat om digitalisering, is de game computer niet te vergeten. Natuurlijk ben je op zoek naar een goede game pc aanbieding. Vooral met de dure prijzen van tegenwoordig. Je wilt het liefst een koopje op de kop slaan. Een goede game pc, zonder al te veel geld kwijt te zijn. Dat klinkt ideaal, nietwaar? Maar, voordat je de eerste en beste gaming pc aanschaft die je tegenkomt, is het verstandig om eerst wat vooronderzoek te doen. Je wilt namelijk niet investeren in een game computer die uiteindelijk de moeite niet waard blijkt te zijn. Dat is hartstikke zonde van je geld. Gelukkig zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een game pc. Zo weet je in ieder geval waar je op kunt letten en dus niet een impulsieve aankoop doet, waar je achteraf spijt van hebt.

Videokaart

Ten eerste de videokaart. De videokaart is het letterlijk en figuurlijke kloppende hart van jouw toekomstige game pc. Dit komt doordat een videokaart alles verwerkt wat visueel is in jouw games. Kortom, alle visuele elementen die in de games dat jij speelt voorbij komen, worden verwerkt door deze videokaart. Dit betekent ook des te sneller de videokaart is, des te mooier de games verschijnen op jouw monitor. Er zijn verschillende soorten videokaarten. Zo heb je de rtx 3060, RTX 3000, GTX 1650 en nog veel meer.Je wilt het liefst investeren in een videokaart, waarbij jouw games zich optimaal kunnen afspelen. Hiervoor heb je minimaal 30 frames per seconde (fps) nodig, maar om het maximale eruit te halen is het aan te raden om voor 60 frames of meer te gaan. Toch is datgene wat bij jou past, afhankelijk van jouw persoonlijke wensen.

 

Processor

Naast de videokaart heb je ook nog een processor, die een zeer belangrijke rol vervult bij jouw gaming pc. De processor zorgt ervoor dat de spelwereld wordt aangestuurd. Wat betreft gamen ligt de ondergrens meestal bij een Intel

Core i5 processor.

 

Werkgeheugen

Een andere belangrijke factor is natuurlijk het werkgeheugen. Vervelend hé, als je niet genoeg werkgeheugen hebt? Je herkent het vast wel bij je telefoon. Om de paar uur krijg je een melding dat je telefoon vol zit en de telefoon wordt slomer. Vrij irritant, dus dat wil je graag voorkomen bij je game pc. In principe is een minimum van 8 GB RAM voldoende voor een game pc. Als je ervoor kiest om games te streamen, dan kun je eerder denken aan zo’n 16 of 32 GB.

Harde schijf

Het is vervelend als je minutenlang moet wachten op het spelen van jouw favoriete game. Wachten is nooit leuk, maar gelukkig is hier een SSD voor uitgevonden. Deze halveert namelijk jouw opstart- en laadtijden. Mocht het je nog steeds niet snel genoeg zijn, dan kun je er ook voor kiezen om te gaan voor meerdere SSD’s in een RAID opstelling. Hierdoor hoef je niet langer te klagen en te wachten totdat je jouw game eindelijk kunt spelen. Kortom, ook de harde schijf is een cruciale factor als het gaat om een game computer.