Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

Waarom duo rolgordijnen een goede keuze zijn

Duo rolgordijnen vallen op door hun vormgeving en functionaliteit. Ze zijn gemaakt van een doorzichtig of doorschijnend materiaal en tegelijkertijd van een verduisterend materiaal. De bedoeling is dat deze raambekleding op elk moment van de dag of de nacht bruikbaar zijn. 

De verschillende stofstijlen van de duo rolgordijnen worden op elkaar gestapeld, en maken het mogelijk om een van beide over de hele lengte van de vensteropening te spannen, of de ene helft door de ene en de andere helft door een andere te laten bedekken. Dit geeft je flexibiliteit op het gebied van lichtregeling, maar ook op het gebied van privacy en isolatie. 

Waarom wordt het gebruik van duo rolgordijnen aangemoedigd?

Het is algemeen bekend dat lichtdoorlatende raambekleding goed is in het weren van warmte uit woningen, terwijl ze je uitzicht behouden. Aan de andere kant is het ook redelijk bekend dat verduisterende jaloezieën de warmte in kamers kunnen vasthouden door ze op te sluiten. Door deze eigenschappen is het natuurlijk dat transparante raambekleding, door hun eigenschappen, geweldig zijn in de zomer, terwijl verduisterende jaloezieën handig zijn in de winter. Duo rolgordijnen die zowel een doorzichtige als een verduisterende laag hebben, kunnen multifunctioneel zijn in het weren van warmte in de zomer en het vasthouden ervan in de winter. De gebruiker hoeft de duo rolgordijnen niet te vervangen als het seizoen verandert en het kan financieel helpen omdat de uitgaven die gedaan worden om het huis warm of koud te houden verminderd worden. 

Plisségordijnen met honingraatstructuur

De voordelen van het regelen van het zonlicht zijn tweeledig, het geregelde zonlicht verlicht niet alleen een bepaald deel van de kamer, maar aan de andere kant wordt de rest van de kamer koeler door de schaduw die geworpen wordt. Om hiervan te profiteren bij het gebruik van duo rolgordijnen, kunnen de voorwerpen in de kamer zo worden ingericht dat het gerichte zonlicht maximaal wordt benut. Het zonlicht kan bijvoorbeeld gericht worden op iets als potplanten of voorwerpen waarvan de eigenaars willen dat ze verlicht worden, zodat ze opvallen. Anderzijds kan elektronische apparatuur zoals televisies of werkplekken met de Laptops of computers geplaatst worden aan het uiteinde dat de schaduw ontvangt. Een koele omgeving houdt zulke apparatuur uit de buurt van schade en verblinding door de zon. Lichtdoorlatende duo rolgordijnen maken het mogelijk dat iemand uit het voorbijgaan kan zien wat erbinnen gebeurt door gewoon te gluren. Terwijl verduisterende duo rolgordijnen mensen de privacy geven die ze nodig hebben, zouden ze de mogelijkheid om zonlicht binnen te krijgen moeten opofferen.

Hoe worden duo rolgordijnen onderhouden?

In vergelijking met andere raambekleding vragen duo rolgordijnen iets meer zorg, maar de gebruikers hoeven er niet veel meer moeite in te stoppen om ze te onderhouden. Dit maakt duo rolgordijnen erg gewild. Raambekleding die van hetzelfde materiaal als rolgordijnen gemaakt zijn, kunnen blootgesteld worden aan ruwe stoffen en ruwe schoonmaakmethodes.

https://www.raamdecoratie.com