Xtra Producties
Image default
Dienstverlening

Waarvan kan je een webserie maken?

Een webserie maken kan van van alles en nog wat. Als je inspiratie hebt, zet het op camera, online en brandt los! Het enige wat je echt nodig hebt is een onderwerp wat aansluit bij je website of sociaalmediumkanaal. Let er vervolgens op dat je onderwerp enigszins onder te verdelen is in logische categorieën of anders een logische volgorde.  Denk hierbij aan een kookkanaal met webseries als ‘gerechten met ei’ of: ‘de basis van het koken in vijf eenvoudige stappen.’ Een serie werkt ook goed als je het een herkenbaar thema geeft. Laat bijvoorbeeld steeds eenzelfde intromuziekje voorbijkomen, of gebruik steeds eenzelfde achtergrond voor je setting.

Ideeën om een webserie van te maken

Een webserie maken klinkt zo wel erg eenvoudig. In zekere zin is dat ook wel zo. Creativiteit is vaak al het halve werk. Maar er zijn zoveel webseries over eenzelfde onderwerp dat je je af kan vragen waarom de ene wel werkt en de andere niet. Daar is geen eenvoudig antwoord op, maar je doelgroep kan je daar wel bij helpen.  Doe eens een rondvraag bij je kijkerspubliek: “Ik heb net een reeks thrillerfilmpjes gemaakt. Wat willen jullie nu zien? Horror of nog meer thriller?” “Zijn jullie toe aan een nieuwe serie of mis ik nog uitwerking?” “Hebben jullie vegetarische kokers ook iets aan koken met soja, of is ei toch jullie favoriet?”

De planning bij een webserie maken

Je staat er misschien niet bij stil, maar webseries kunnen heel wat populairder zijn of juist aan populariteit verliezen als je ze op een bepaalde tijd uitzendt. Staat heel Nederland weer op zijn kop omdat een nieuw seizoen van ‘Heel Holland bakt’ begint? Ga nú dan over cupcakes vloggen, niet over zes maanden. Vlog je over sociale problematiek? Maak dan eerst een lijstje van onderwerpen waarover je een serie wil maken. Kijk vervolgens of er op dit moment een probleem steevast in het nieuws is en probeer je lijstje af te werken aan de hand van de meest spraakmakende actualiteit van het moment.