Xtra Producties
Image default
Beauty en verzorging

Waarom plastic vrije shampoo bijdraagt aan een duurzamere wereld

Wist je dat we per jaar zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen gebruiken per jaar? Hiervan wordt 50% van het plastic slechts een keer gebruikt en gelijk weggegooid. Al deze verpakkingen komen voor een groot deel in de oceaan terecht, wat veel schade aanricht aan vogels, zeedieren en vissen. Er wordt voorspeld dat over 50 jaar de zee meer uit plastic dan uit vis zal bestaan. Een schonere wereld en een groene morgen is natuurlijk wat iedereen wil en hier kan je zelf aan mee doen. Laten we beginnen bij je shampoo verpakking, er bestaat namelijk ook plastic vrije shampoo die een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Denk hier maar eens over na! Waarom plastic vrije shampoo bijdraagt aan een duurzame wereld, lees je in dit blog. 

 

Plastic soep, zou jij het bestellen?

Ieder jaar belandt er 11 miljoen ton plastic in zee en dit aantal loopt ieder jaar alleen maar op. Door de toename van de productie van plastic, is het logisch dat er ieder jaar meer plastic wordt weggegooid. Maar waarom wordt er zoveel plastic weggegooid? De grootste boosdoener die de plastic soep veroorzaakt is het vuilnis dat op straat zomaar wordt weggegooid en dus in de rivier terecht kan komen. Het probleem van de plastic soep geldt voor iedereen, elke individu heeft hier invloed op. Dus waarop zou je zelf niet beginnen met een steentje bijdragen aan het milieu? Een kleine stap is om bijvoorbeeld plastic vrije shampoo te gebruiken. Een kleine verandering in je dagelijks leven kan al veel invloed hebben op de natuur! 

 

Van product naar productie

De plastic vrije shampoo wordt op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd. Alle ingrediënten worden duurzaam gewonnen en aangeschaft. Iedere shampoo bar wordt handgemaakt in Europa waar de tijd wordt genomen om aan alle bars de juiste eigenschappen mee te geven. Naast dat het een plastic vrije shampoo Bar is, is de verpakking van de Bar ook 100% plasticvrij. Dit is waarom plastic vrije shampoo bijdraagt aan een duurzame wereld. De Bars worden verpakt in recyclebare aluminium blikjes of papieren verpakkingen. 

 

De werking van de verschillende soorten shampoo bars maakt dat er voor ieder haartype een passende shampoo Bar is. Zo zijn er drie verschillende typen shampoos, welke allemaal bijdragen aan een duurzame wereld! Geen reden dus dat de Bar niet bij jouw haartype past.

Vergeet daarnaast vooral niet om ook nog de conditioner Bars te overwegen, deze passen namelijk perfect bij de shampoo Bars en zorgen dat jouw ochtendroutine nog duurzamer wordt! 

 

Waarom deze duurzame Bar? 

De shampoo bars zijn in een handig opberg blikje te bestellen, waardoor het handig is om mee te nemen en 100% recyclebaar is. Hiernaast zijn de shampoo bars geschikt voor alle haartypen en is er voor ieder haartype ook nog een bijpassende conditioner te bestellen. Alle shampoos voldoen aan onderstaande beschrijvingen: 

 

✓ Vegan
✓ Dierproefvrij
✓ Palmolie vrij
✓ SLS en SLES vrij
✓ Handgemaakt in Europa 

 

Naast dat de Bar alleen maar gebruik maakt van natuurlijke producten, maakt dit product je leven makkelijker omdat je geen plastic meer gebruikt waardoor je leven gezonder en beter maakt. Hiernaast wordt de shampoo Bar supersnel geleverd zodat je snel van start kan met je plasticvrije ochtendritueel!

 

De perfect verantwoorde oplossing

Een beter milieu begint bij jezelf en begint bij elke nieuwe aankoop die je doet. Ga bij jezelf na of je een product echt nodig hebt, of dat er misschien een product is die het kan vervangen. De shampoo Bar is namelijk de perfecte duurzame oplossing voor jouw haar! Door deze Bar gooi je minder afval weg en sluit je jezelf aan bij de 100.000 huishoudens die jou al voorgingen en op dit moment plasticvrij douchen. Samen zorgen we voor een wereld met minder plastic!