Xtra Producties
Image default
Mode en Kleding

Wanneer paardrijden een levensstijl is

Ben jij iemand die iedere dag staat te popelen om naar de manege toe te gaan? Zit jij liever op de rug van je paard dan dat je je eigen voeten gebruikt? En is je ruiterkleding je dagelijkse outfit? Dan is paardrijden meer een levensstijl dan een sport! En dat vraagt om een uitrusting die aan de hoogste eisen voldoet. Binnen de ruitersport zijn er verschillende merken die zowel voor de ruiter als voor het rijdier optimaal comfort bieden, de hele dag lang!

Een outfit voor binnen en buiten de manege

Wanneer je veel rijdt en regelmatig in de stal te vinden bent, heb je een outift nodig die je zowel binnen als buiten de manege kunt dragen. rijbroeken van Vestrum zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt. Ze hebben een perfecte pasvorm maar zien er ook elegant en stijlvol uit. Dat geldt ook voor de polo’s en jassen van PS of Sweden. Deze zijn verkrijgbaar in vrolijke kleuren waardoor je uitstekend kunt matchen met de rest van je outfit.

Deze kledingstukken passen overigens ook prima bij de dekjes van Eskadron. Deze staan bekend om het draagcomfort voor je paard en het ademende materiaal waardoor je paard ook bij lange ritten niet onnodig gaat zweten onder het zadel.

Maximale veiligheid, maximaal comfort

Een andere overweging bij het samenstellen van je outfit is veiligheid. Een goede cap is onmisbaar. Hij beschermt je hoofd tegen klappen of wanneer je je stoot tegen een lage staldeur. Veiligheid is belangrijk maar wanneer je lange dagen in de stal doorbrengt moet je cap ook comfortabel zitten. Een Samshield cap is dan een goede optie. Deze is zo gevormd dat het frisse lucht goed doorlaat waardoor je niet gaat zweten. Ook KEP Italia is een mooie cap met een comfortabele pasvorm. In beide gevallen is het overigens mogelijk om de cap op maat te laten maken.