Xtra Producties
Image default
Zakelijk

Wat komt er kijken bij een videoproductie?

Een videoproductie is meer dan enkel wat beeldmateriaal verzamelen. Het is vakwerk waarbij het creëren van de ‘wauw-factor’ centraal staat en ideeën omgezet dienen te worden in video’s van superieure kwaliteit. Om tot dit gewenste resultaat te komen, gaat er heel wat aan videoproductie vooraf en ook nadat alles op beeld is gezet moet er nog heel wat werk verricht worden.

De strategie achter de video

Achter elke videoproductie zit een verhaal en doel. Dit houdt in dat er een marketingstrategie verzonnen wordt en een script wordt geschreven die het beste aansluit bij dit doel, het bedrijf en diens budget. Veelal is het gewenste resultaat dat mensen na het kijken van de video overgaan tot actie. Dit kan uiteenlopen van het kopen van een bepaald product tot het binnenhalen van nieuwe medewerkers of zakenrelaties. De setting, locatie, de personages, het verhaal, de correcte camera´s, de strategie het moet allemaal kloppen, willen de gewenste doelen behaald kunnen worden.

De afwerking

 

Wanneer het beeldmateriaal is geschoten, betekent dit niet dat de videoproductie voltooid is.  Hierna zal de video namelijk nog gemonteerd moeten worden binnen het tijdslimiet dat in de planning staat en is afgesproken met de klant. Zo zal het meest waardevolle materiaal uitgezocht moeten worden. Vervolgens moeten alle losse onderdelen één geheel worden in combinatie met het juiste effect en geluid. Een goed geluid is onwijs belangrijk. Eigenlijk zou je het visueel gezien kunnen zien als een puzzel waarbij de losse stukjes één voor één langzaam een geheel worden.