Xtra Producties
Image default
Dienstverlening

Wat leveren glazen deuren jou op? De voordelen van glasdeuren!

Glazen deuren in het interieur

Ze duiken de laatste jaren vaker op in Nederlandse interieurs: glazen deuren. Houten deuren en deuren van kunststof worden door steeds meer mensen vervangen voor glazen deuren. Maar waarom eigenlijk? Wat is er nu zo aantrekkelijk aan het fenomeen glazen deur?

Kamers die baden in het licht

Een van de mooiste kenmerken van een glazen deur is het feit dat er veel zonlicht naar binnen komt. Houd je van heldere, goed verlichte woonruimtes, dan zijn glazen deuren een slimme keuze. Voordelig is dat je de verlichting minder vaak hoeft aan te zetten, omdat je meer natuurlijk licht in huis haalt. Ook komt er door zonlicht meer (volledig gratis!) warmte het huis in, waar je feitelijk niets voor hoeft te doen. Een financieel cadeautje van moeder natuur, want jouw energienota gaat zonder twijfel lager uitvallen!

Goed zicht op naastgelegen kamers

Wie kiest voor het installeren van een glasdeur, of meerdere deuren van dit type, krijgt hier een praktisch gemak voor terug. Door het glas kun je namelijk zien wat er in de ruimte naast je gebeurt. Dat is vooral handig en praktisch als je ouder bent en wilt zien wat jouw kind(eren) aan het doen is/zijn in de nabijgelegen ruimte. Voordeel: terwijl jij lekker kunt gaan koken, houdt je via de glasdeur de kleintjes in de gaten.

Glasdeuren hebben een luxueuze en sfeervolle uitstraling

Een aantrekkelijke kant van glazen deuren is dat dit deurtype een luxueuze, moderne en verzorgde uitstraling heeft. Wie van een stijlvol interieur houdt, kan zijn of haar hart dus ophalen met glasdeuren. Niet voor niets zijn er steeds meer architecten en woningbouwers die besluiten om nieuwbouwwoningen van glasdeuren te voorzien. En ook veel mensen die een eigen huis ontwerpen en bouwen (laten), kiezen voor het gemak en de voordelen van deuren van glas.

Ruimtelijk effect van glazen deuren

Deuren van glas maken de ruimten aan beide zijden van de deur visueel groter. Door de grote hoeveelheid extra licht die zo de kamer binnenkomt, lijkt het interieur groter en ruimer. En dat is natuurlijk altijd prettig, want wie wil er nu in een gevoelsmatig kleine of krappe kamer bivakkeren?

 

Keuze qua modellen

Qua glassoorten is er met deuren van glas de nodige variatie mogelijk. Je kunt kiezen voor volledig doorzichtig glas, maar ook voor glas met patronen of voor glas waar je niet volledig doorheen kunt kijken. Laat je inspireren en bestel jouw glasdeuren, perfect op maat, voordelig en snel online!