Xtra Producties
Image default
Vakantie

Palermo ontdekken: 5 dingen om te doen in deze prachtige stad

Als u een rondreis door Italië maakt, moet u zeker naar Palermo reizen. Deze stad is wereldwijd bekend om zijn gevarieerd en heerlijk eten; als u naar Palermo reist, vindt u ook een enorm scala aan historische bezienswaardigheden, oude gebouwen en prachtige stranden om te verkennen. Laten we de 5 beste dingen te doen in Palermo ontdekken:

Bewonder de kathedraal van Palermo

Dit oude gebouw is werkelijk fascinerend; hier vindt u de invloed van verschillende culturen en verschillende historische periodes harmonieus gecombineerd. Het resultaat is een complexe, maar prachtige kathedraal vol historische en artistieke details.  

Bezoek de Palermo-voedselmarkten

Voedingsmarkten zijn een fantastische manier om traditioneel voedsel te proeven.  De belangrijkste voedselmarkten in Palermo zijn Ballaro, Cap en Vucciria, die alle gelegen zijn in het centrum van de stad en niet ver van de belangrijkste bezienswaardigheden. Hier vindt u straatverkopers en winkelpuien vol met heerlijk vers fruit, groenten, gebak en andere heerlijke gerechten.

Bekijk een opera bij Teatro Massimo

Dit is een werkelijk fascinerend deel van Palermo dat u niet mag missen. Dit theater is het op twee na grootste operahuis van Europa (en het eerste in Italië). U kunt een tournee maken, of beter nog, een opera kijken, de akoestiek in dit theater is adembenemend.

Bezoek de bizarre Kapucijnercatacomben

De kapucijner monniken gebruikten de balsemingstechnieken om hun lichamen te bewaren en ze in hun originele kleding te bewaren. In de kapucijnercatacomben in Palermo vindt u een macabere en grote verscheidenheid aan begrafenissen en goed bewaarde lichamen uit verschillende periodes. Hier liggen meer dan 8000 lijken en meer dan 1200 mummies.

Geniet van de Palermose keuken

Eten is geweldig in Palermo. Maar als er één ding is wat u moet doen in Palermo is het Cannolo eten (of cannoli als u niet tevreden bent met ééntje). Cannoli zijn de meest iconische zoetigheden van Sicilië. Het zijn gefrituurde gebak buisjes gevuld met zoete ricotta met geplette chocolade en snoepschil. Als u een zoete fan bent, moet je ook de Ice cream sandwich proberen.

Zonnebaden in Mondello Beach

Op slechts 15 minuten ten noorden van Palermo vindt u het prachtige strand van Mondello. Dit is een geweldig strand om te ontspannen en te genieten van het koele mediterrane water, dit strand is meestal rustig, maar kan in het hoogseizoen wel druk bezocht worden. Hier vindt u ook een immense Art Nouveau pier, een restaurant en een bar.  U kunt een bus nemen om hier te komen, of u kunt een auto huren voor een dag en uw tijd niet verspillen met het wachten op de bus. Er zijn tal van mogelijkheden om een auto te huren in Palermo, als u besluit een auto te huren, kunt u ook een uitstapje maken naar de omliggende steden en genieten van de prachtige landschappen van Palermo.

https://www.autoitaly.nl