Neem je soms bonen in je dieet? Als je dat doet, weet je hoe goed ze smaken of weet je hoe gezond ze zijn. Bonen maken deel uit van de linzen familie en worden over de hele wereld in verschillende soorten keukens gebruikt. Hun import en export zijn heel gebruikelijk tussen verschillende landen en ze zijn er in een behoorlijke variëteit. Als je deze zomer witte bonen koopt, probeer dan eens de oosterse recepten ervoor. We weten zeker dat je van de smaak zult houden. Waarmee zitten bonen verpakt?Als je niets weet over de voedingswaarde van bonen, dan staat je een verrassing te wachten! Bonen zijn mini-voedings bommen die exploderen met een aantal voedingsstoffen in je lichaam. Deze voedingsstoffen bevatten eiwitten, koolhydraten, vezels, koper, foliumzuur, ijzer, kalium, thiamine, fosfor, magnesium, zink, calcium, vitamine B6, riboflavin en selenium. Wauw! Is dat niet een hele lijst van voedingsstoffen in één ding? Hoe kunnen bonen uw gezondheid ten goede komen?Omdat bonen zo rijk zijn aan verschillende soorten voedingsstoffen, hebben ze veel gezondheidsvoordelen. We hebben er hieronder enkele besproken. Bonen kunnen een eiwitrijk dieet zijnBonen zijn rijk aan eiwitten. Als je goed wilt sporten en de inname van witte bonen wilt verhogen, kun je zeker wat spiermassa krijgen. Ze helpen ook bij het opbouwen van aminozuren die niet alleen helpen bij het opbouwen van spieren, maar ook bij de hormoonproductie. Geweldig voor diabetesAls je online naar kidneybonen zoekt, zul je zien dat kidneybonen en vele andere bonen vezelrijk zijn. Voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte kunnen helpen de opnamesnelheid van suikers in de bloedbaan te vertragen en zo de bloedsuikerspiegel te verlagen. Volgens onderzoek werd waargenomen dat mensen die bruine bonen met rijst aten, hun bloedsuikerspiegel konden verlagen. Kan gewicht verminderenVolgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken is waargenomen dat bonen en peulvruchten zoals kikkererwten kunnen helpen bij het afvallen. Ze bevatten vetten, maar in zeer minimale hoeveelheden en daarom betekent het eten van bonen niet dat er extra vetten in het lichaam worden afgezet. Kan het risico op hartaandoeningen verminderenBonen kunnen erg nuttig blijken te zijn voor mensen die al het risico lopen op hartaandoeningen. Volgens onderzoek kunnen verschillende soorten bonen zowel het totale cholesterol als het “slechte” LDL-cholesterol (lage dichtheid) verlagen, wat vaak risicofactoren zijn voor hartaandoeningen. Met een lager cholesterolgehalte kunt u verwachten dat er een lager cholesterol of helemaal geen cholesterol wordt afgezet op de wanden van uw bloedvaten, waardoor het hart functioneel blijft en de bloedtoevoer constant! Goed voor de darmBonen zijn goed voor de darmen, weet je waarom? Omdat ze helpen bij het voeden van gezonde bacteriën in de darm, wat helpt om de darm gezond te houden. Dit is de reden waarom het eten van bonen kan helpen om verschillende delen van je lichaam gezond te houden en tegelijkertijd voldoende voeding te geven! |