Xtra Producties
Image default
Eten en drinken

5 beste wortelgroenten om meteen te beginnen met eten

Inmiddels zijn we er zeker van dat velen van ons te horen krijgen hoe wortelgroenten zoals zoete aardappelen en wortelen goed zijn voor onze gezondheid. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en het beste is dat beide groenten heerlijk zijn en met groot gemak kunnen worden gekookt.

Maar weet je dat je je niet moet concentreren op het kopen van aardpeer uit Jeruzalem? Ja, er zijn meer vriendelijke groenten die we vandaag gaan onthullen, omdat we er zeker van zijn dat de meesten van ons er niet van zouden hebben geweten als gezondheidsexperts geen licht hadden geworpen op de voordelen die elk van hen biedt.

Voordat we echter ter zake komen, willen we dat je jezelf nu een belofte doet dat je niemand op de lijst zult negeren en met volledige eerlijkheid uitprobeert, zodat je de resultaten krijgt die we willen dat je in je lichaam ervaart. lichaam.

Pastinaak

Als je ze nog niet eerder hebt gezien, lijken ze veel op de witte wortelen en naast dat ze mooi zijn, bevatten ze ook een goede hoeveelheid vitamine C in zich, samen met vezels en calcium. Je vindt ze vooral in een zoete en aardse smaak waardoor je er altijd meer van kunt genieten in bijvoorbeeld soepen of om te braden.

Rapen

De enige reden waarom rapen op de lijst staan, is omdat het rijk is aan carotenoïden – ja precies de krachtige antioxidant die de reden is geweest achter de naam zoete aardappelen. Ze hebben de meest milde smaak van alle wortelgroenten en worden beschouwd als een geweldige bron van vitamine E. Je kunt ze ook eten met spruitjes of met appel voor extra voordeel en smaak.

Koolraap

Behalve dat het veel vitamine C bevat, komt Rutabaga speciaal naar voren in de lijst vanwege de hoge mineraaldichtheid in de naam van magnesium, calcium en ijzer. Je vindt ze misschien vergelijkbaar met bieten met een lichtere paarse en witte tint, maar een hap ervan zal je doen beseffen dat ze vrij mild van smaak zijn, dus de beste manier om ze te eten is meestal gepureerd. Het kan ook worden beschouwd als een gezondere versie van witte aardappelen omdat ze weinig koolhydraten en calorieën bevatten.

Yucca

Je zult ze alleen in Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië vinden als smaakvollere, dichte witte aardappelen met een goede hoeveelheid vezels erin en ook vitamine C en kalium. Je kunt er het beste van genieten terwijl je ze in reepjes of partjes snijdt, bakt of zelfs gebruikt in gezond verpakte voedingsmiddelen zoals Cassave Crunch-chips.

Knolselderij

Ja, het kan een lelijke, knobbelige groente zijn die onder de stengels groeit, maar de smaak zal je verrassen en ook de hoeveelheid vezels, vitamine C, eiwithoeveelheid die meer is dan de meeste groenten. Het is ook een briljant item om het een onderdeel van je veganistische “steak” te maken.

Hoewel de lijst maar door kan gaan met verse cassave en veel dingen die je misschien ook kent, zijn dit de beste wortelgroenten die je de hele dag door kunt hebben.