Xtra Producties
Image default
Dienstverlening

Bestrijd jouw acute of chronische pijn met elektrische stimulatie

Een uitstekende, veilige en moderne pijn bestrijdende methode is TENS. Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, dat is waar TENS de afkorting van is. Deze manier van pijnbestrijding werkt door middel van elektrische stimulatie.

TENS is een niet al te groot apparaat, vergelijkbaar met een mobiele telefoon, dat elektrische stroomsignalen afgeeft via elektroden pleisters op de huid. Deze milde stroomsignalen dempen de pijn. Pijn wordt veroorzaakt door een sterke prikkeling en is een waarschuwingssignaal dat zeer onplezierig is. Stoffen als prostaglandines komen vrij bij lichamelijke pijn. Die stoffen prikkelen vervolgens de pijnreceptoren van de pijnzenuwen. Vervolgens gaat er een signaal naar het ruggenmerg en daarna naar de hersenen wanneer een pijnprikkel wordt geprikkeld. De bewustwording van pijn vindt in de hersenen plaats. Pijn kan zowel chronisch als acuut zijn.

Met TENS wordt de pijn gedempt doordat de stroomsignalen ervoor zorgen dat er een verstoring plaatsvindt van de pijnprikkel die richting de hersenen gaat. Daarbij zorgen de stroomsignalen er ook voor dat ons lichaam endorfine aan gaat maken, de pijn dempende stof die lichaamseigen is. Ook zorgen de stroomsignalen ervoor dat spieren zich ontspannen.

TENS behandelingen worden al vele jaren ingezet door medisch specialisten. Fysiotherapeuten, verloskundigen en andere medisch specialisten werken graag met deze methode omdat deze zeer effectief is. Tegenwoordig hoef je niet meer bij een arts langs om gebruik te kunnen maken van TENS, verschillende TENS apparaten zijn geschikt voor thuisgebruik. Door de eenvoudige bediening van deze apparaten en de voorgeprogrammeerde programma’s kan je nu makkelijk zelf jouw pijn met TENS behandelen.

TENS producten van A-kwaliteit

Via onze website tens.nl kan je TENS producten van Scha-Medico kopen. Scha-Medico ontwikkeld al meer dan 30 jaar TENS apparaten en producten die allemaal van A-kwaliteit zijn. De producten van Scha-Medico behoren zelfs tot de beste van Europa.

Er zijn diverse TENS apparaten te koop, ieder met hun eigen doeleinden. Bekijk goed welk TENS apparaat het beste bij jou past. Heb je nog aanvullende vragen of weet je niet zo goed welk TENS apparaat jouw pijn het beste kan bestrijden? Neem dan contact op met Scha-Medico en je wordt goed verder geholpen.  

https://tens.nl/