Xtra Producties
Image default
Bedrijven

De leukste routes om in de zomer af te leggen

In de zomer wordt het fietsen 100 keer leuker! De groene bossen, de mooie bloemen en het warme weer zorgen er allemaal voor dat het fietsen veel aantrekkelijk wordt, voor de zomer liefhebber natuurlijk. Een zomerroute fietsen is ook erg leuk als je er even tussenuit wilt. Wil je graag je fiets in de zomer pakken, maar weet je niet welke routes je af wilt leggen? Lees dan verder!

Route 1: Manpadroute, Noord-Holland

Tijdens deze fietstocht zul je de heerlijke zomerse zeelucht ruiken. De route maakt vanaf de Amsterdamse Waterleidingduinen een u-bocht richting Haarlem. Tijdens de rit zul je Park Groenendaal tegenkomen, dit is de perfecte plek voor een picknick pauze. Voor de Manpadroute bij de kennemerduinen kun je vervolgens nog 23 kilometer doortrappen!

Route 2: Zandakkerroute, Limburg 

Om de echte vakantiekriebels te ervaren hebben wij op nummer twee het bourgondische zuiden. Het prachtige landschap waar de oude kerken de moderne terrassen ontmoeten zullen je een prachtige fietservaring geven. De Zandakkers Route zit vol met verrassingen, we verklappen één: de karakteristieke romaanse basiliek van Sint Odiliënberg. 

Route 3: Reeuwijkse Plassenroute

Een fietstocht als deze zal je laten fantaseren over een zomerhuis aan het water. Vanaf de Wierickerschans langs de Reeuwijkse Plassen zal je de mooiste uitzichten tegenkomen. Na 27 kilometer bereik je het zandstrand van de Reeuwijkse Plassen.

Route 4: Maasheggenroute

Het Brabantse landschap is zeer afwisselend, dit zul je ook meemaken tijdens de prachtige fietsroute door de Maaslandschap. Van grazende koeien tot een ware duik ik de geschiedenis in pelgrimsoord Smak. 

Route 5: Meer en Woudroute

In het noorden van Zoetermeer ligt een soetmeer waar zich in het verleden middeleeuwse kolonisten zich troffen. Het soetmeer verdween, maar de naam bestaat nog altijd. De smalle paden zullen een magisch gevoel geven. Voor de kids is er in de buurt een boerderij waar je ook nog eens kunt smullen van lekkere pannenkoeken.