Xtra Producties
Image default
Sport

Ga je verdiepen in de leukste fitness cursussen

Omdat je al jarenlang met veel plezier vaak op je fitnessclub te vinden bent, ben je steeds meer met gezondere voeding bezig en erg geïnspireerd door jouw eigen personal trainer. Die heeft je geholpen met een trainingsprogramma speciaal voor jou op maat gemaakt. En je hebt de resultaten gemerkt, je hebt er nog nooit zo gezond uit gezien en je voelt je fitter en lekkerder dat ooit. Nu je steeds vaker gaat trainen lijkt het je leuk daar je job van te maken. Dan ben je zelf lekker vaak met trainingen bezig. Je krijgt veel leuke contacten, je helpt mensen mee zich fitter en gezonder te worden. En je blijft er zelf topfit bij. Dus fantastisch toch?

Welke cursussen zijn er?

Allereerst wil je beginnen met Fitnesstrainer A, dat is de basis opleiding. Daarmee kun je als startende instructeur praktisch aan de slag. Je bent dan in staat om alle nieuwe klanten een intake gesprek af te nemen en uit die gegevens een persoonlijk trainingsprogramma speciaal voor die klant in elkaar te zetten. En ze daar een professionele begeleiding met uitleg bij te geven. Wat voor kennis doe je allemaal op in de theorie:

  • functionele anatomie
  • biomechanica
  • inspanningsfysiologie
  • trainingsleer
  • blessure preventie en behandeling
  • voedingsleer

En in de praktijk krijg je allerlei trainingsmethodes, trainingsschema’s maken, toestel gebruik en natuurlijk instructie geven en lesgeven. Ook wordt er aandacht besteed aan communicatie wat een belangrijk onderdeel van je werk wordt, want je bent met verschillende mensen aan het werk.

Wat zou je nog meer voor cursussen kunnen doen?

Er zijn heel veel leuke fitness cursussen die mogelijk zijn. Houdt je van buiten zijn en buiten sporten en je zoekt de grenzen van je uithoudingsvermogen regelmatig op dan zou je kunnen kiezen voor de cursus bootcamp instructeur. Dit is een hele pittige full body workout trainingsmethode. Je leert hier cardio en krachttrainingen te geven afgewisseld met conditietrainingen en hardlopen. Je leert hier om trainingen te geven in samenspel met de natuur om je heen. Dus geen fitness apparaten maar bijvoorbeeld boomstammen waar je oefeningen op bedenkt. Je werkt hier met groepen die jij aan gaat sturen en gaat aanvoelen welke training er voor de specifieke groep geschikt is. Je houdt overzicht op de groep en tegelijkertijd geef je mensen ook individuele aandacht door ze persoonlijke aanwijzingen te geven. Je begrijpt dat het een heel uitdagend never a dull moment beroep is. Of wat dacht je van een totaal andere opleiding Yoga of Pilatus instructeur? Met Pilatus verbeter je je lichaamshouding en het is een effectieve body workout. De nadruk van Pilatus ligt op oefeningen uitvoeren en spieren verstevigen. Als je iets spiritueler aangelegd bent en je meer balans wilt tussen lichaam en geest dan kun je beter voor yoga kiezen. Je leert er meer mee te focussen en concentreren en tijdens de oefeningen wordt op ademhaling gelet. En hiermee leer je prima hoe je jezelf weer lekker ontspannen kunt voelen.