Xtra Producties
Image default
Woning en Tuin

Gemakkelijk je woonverzekering vergelijken

De meest gangbare woonverzekeringen zijn de opstalverzekering (in het geval van een koopwoning), een inboedelverzekering, en optioneel een glasverzekering (mocht deze niet zijn ondergebracht binnen de inboedelverzekering).

Daarnaast is het raadzaam je te verzekeren voor woonlastenbescherming (in het geval van arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid, bij een koopwoning). Ook een overlijdensrisicoverzekering kan van groot belang zijn indien je samen met je partner een woning hebt gekocht. Zodra één van beide partners onverhoopt zou wegvallen is de ander gedekt met het uitgekeerde bedrag wat vrijkomt, zodat de woon- en hypotheek lasten deels afgelost kunnen worden. 

Welke verzekeraar past het beste bij jou?

Verzekeraars hanteren verschillende tarieven die soms maar een fractie verschillen van elkaar, tot soms zelfs wat forsere verschillen. Ook de polisvoorwaarden kunnen onderling andere zaken dekken. 

Zoek je een verzekeraar voor woonverzekeringen, dan doe je er verstandig aan verschillende aanbieders onderling te vergelijken. Daarnaast is het verstandig na te gaan hoe andere klanten bepaalde verzekeraars beoordelen. Zijn zij tevreden, of keren telkens dezelfde klachten terug? Je kunt dit op review-websites terugvinden zodra je zoekt op de naam van de verzekeraar en hierachter typt ‘ervaringen’. 

Veranderen van verzekeraar

Verzekeringen kunnen vaak beter en goedkoper. Veel mensen sluiten ooit enkele woonverzekeringen af, om vervolgens jarenlang niet meer te veranderen van verzekeraar. Heb jij het idee dat het beter kan, of is je woonsituatie gewijzigd? Ga online naar een woonverzekering vergelijker en start met vergelijken. 

https://halloroos.nl/