Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

Het diervriendelijk bestrijden van ongedierte doe je zo!

Ben jij een groot fan van dieren, maar heb je last van ongedierte? Grote kans dat jij normale bestrijdingsmiddelen niet wilt overwegen. Vaak zijn deze bestrijdingsmiddelen niet diervriendelijk en zullen het beestje pijn doen. In dit artikel vind jij de beste aanpak om het ongedierte te bestrijden op een milieubewuste manier.

Milieubewuste bestrijding

Natuurlijke predatoren zijn opties vanuit de natuur om ongedierte te bestrijden. Veel beesten kunnen voorkomen dat ongedierte zich nestelen rondom jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan een overlast van muizen. Muizen zijn bang voor roofvogels zoals uilen. Door hogere boompalen te plaatsen in de tuin zullen vogels worden aangetrokken en muizen zullen uit angst zich niet meer verzamelen rondom uw huis. Ook natuurlijke ongediertebestrijding kunnen worden ingezet om ongedierte te bestrijden. De meest bekende voor muizen is natuurlijk een vangkooi. Dit is een kooi waarin een verleiding ligt (zoals kaas) en waar de muis op afkomt. Zodra de muis in de kooi is beland, komt hij er niet meer uit. Het is dan de bedoeling dat je de muis ergens verplaatst in een natuurlijke omgeving.

Preventie is de beste oplossing

Het is belangrijk dat de plek van overlast geanalyseerd wordt. Dit betekent dat je je zult moeten verdiepen in het beestje. Waarom ervaar jij op deze plek overlast? Misschien is er niet goed schoongemaakt, of liggen er eetresten waardoor het beestje zich kan nestelen. Vaak trekt eten ongedierte aan en kan dit makkelijk worden opgelost door tijdig voedselresten op te ruimen en de plek schoon te houden. Zorg ervoor dat makkelijke ingangen voor de muis geblokkeerd wordt door vensters en andere ingangen te blokkeren. Je kunt hiervoor bijenbekjes gebruiken die te koop zijn in de bouwmarkt. Meer willen weten over het beschermen van de natuur? Doe dan een milieu opleiding nederland en zet je in om de leefwereld te verbeteren.

https://omgevingsdienstnederland.nl/opleiding/basisopleiding-milieu/