Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

Hoofdtelefoons zijn tegenwoordig op een speciale manier ontworpen

Hoofdtelefoons zijn in 2022 tegenwoordig speciaal ontworpen voor sport hebben de schappen van winkels veroverd. Bestand tegen zweet, ze zijn voornamelijk intra-auriculaire type en soms uitgerust met oorcontouren om goede ondersteuning te garanderen. Prijzen variëren van 10 tot 300 € … Een groot bereik dat de keuze niet vergemakkelijkt! Vooral omdat het niet mogelijk is om ze te proberen voordat je ze koopt, in tegenstelling tot helmen.

IN-OOR OF UIT-OOR

Cat Ear-koptelefoons voor sport zijn hoofdzakelijk van het type intra-auricaal, dat wil zeggen dat ze zich in de gehoorgang van het oor nestelen. Sommige hebben de vorm van eenvoudige “knoppen”, andere hebben een kleine poot die in de schelp glijdt. Anderen hebben nog steeds een oorlus om het onderhoud te optimaliseren. Fabrikanten leveren altijd verschillende maten fiches om in de morfologie van elk te passen. Hoewel het de neiging heeft om de gebruiker te isoleren van geluiden van buitenaf (wat gevaarlijk kan zijn tijdens het joggen), is het in-ear-formaat met name geschikt voor sport. Een paar zeldzame boogvormige helmen zijn niettemin bedoeld.

MET OF ZONDER DRAAD

De meeste Cat Ear-koptelefoonsgewijd aan sport maakt nu verbinding met de smartphone in Bluetooth, waardoor de gebruiker van de aansluitkabel wordt bevrijd. De bewegingsvrijheid die wordt geboden door draadloze Cat Ear-hoofdtelefoons is van groot belang.

De twee oortjes zijn verbonden door een nekband, behalve op de Samsung Icon X, waar elk zich onafhankelijk in een oor onderbrengt (wat een zekere angst opwekt bij de gedachte er één te verliezen, dit is ook het geval van de Apple Airpods hoewel ze niet als sport Cat Ear-hoofdtelefoon).

Maar er verschijnt een nieuwe beperking: deze draadloze Cat Ear-hoofdtelefoon werkt op batterijen en moet daarom regelmatig opnieuw worden geladen. Het opladen gaat meestal vrij snel, maar de autonomie is erg variabel van het ene model naar het andere: genoeg voor een marathon in de meeste gevallen, het bereikt zelfs geen 1:30 op sommige Cat Ear-koptelefoons.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qQzmbF2_qsA

https://www.iiav.nl/koptelefoon/draadloos/