Xtra Producties
Image default
Dienstverlening

Wat u moet weten over de omsnoeringsmachine

Een omsnoeringsmachine is een machine waarbij het proces van omsnoeren (semi-) geautomatiseerd is. Voornamelijk grote bedrijven hebben omsnoeringsmachines in gebruik. Omsnoeren is het proces waarbij bijvoorbeeld een doos wordt verstevigd met een metalen of kunststof band. Daarnaast is het mogelijk om met deze machines producten of pallets bij elkaar te binden of aan iets vast te maken. Veel opties dus. Voor elke wens zijn er verschillende omsnoeringsmachines beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan handmachines, tafelmachines en sets.

De handigheid van omsnoeringsmachines

Het zijn voornamelijk bedrijven die omsnoeringsmachines aanschaffen. Omsnoeren is een proces dat liever geautomatiseerd wordt dan dat er mankracht voor nodig is. Denkt u bijvoorbeeld eens aan alle pakketjes en dozen die dagelijks verstuurd worden. In plaats van mankracht in te zetten kunt u investeren in een omsnoeringsmachine dat voor u de verpakkingen dicht maakt en verstevigd. Door middel van plastic of metalen banden wordt uw verpakking optimaal verstevigd en bij elkaar gehouden tijdens het vervoer naar de klant.

Verschillende machines

Fixpack Verpakkingstechniek is een bedrijf dat in verpakkingstechniek handelt. De omsnoeringsset valt hier ook onder. Voor de kleine ondernemingen is het een optie om een handmachine aan te schaffen. Hierbij wordt voor u de techniek van omsnoeringen versimpeld en kunt u meer tijd besteden aan andere zaken. Voor grotere ondernemingen met dagelijks veel verpakkingen is het een idee om voor de omsnoeringsmachine te gaan. Deze machines komen in vele maten en soorten. De functies variëren van semi-automatisch tot volledig automatisch. Met de automatische omsnoeringsmachines kunt u aan de lopende band door omsnoeren. Bij sommige apparaten wordt makkelijk 64 omsnoeringen per minuut gehaald.

Technische dienst beschikbaar

Bij Fixpack Verpakkingstechniek kunt u rekenen op betrouwbare service, het Qshops keurmerk staat hier garant voor. Als u er niet zeker van bent dat de omsnoeringsmachine bij u past kunt u deze na een week kosteloos retourneren. Bij aankomst van uw machine wordt deze door een expert van het bedrijf aangesloten en de werking ervan aan u uitgelegd. Zo kunt u meteen aan de slag. Bij storingen of mankementen kunt u de technische dienst van Fixpack Verpakkingstechniek inschakelen.