Xtra Producties
Image default
Zakelijk

IT-lifecycle management is dé oplossing voor ondernemers

Bent u ondernemer en zit u met de handen in het haar om de IT van het bedrijf? Dan is het misschien een optie om gebruik te maken van de IT dienst IT Lifecycle management. Nu vraagt u natuurlijk af wat dit precies is en waarom het zo waardevol kan zijn voor u als ondernemer. Geen probleem dat leggen we u in deze blog haarfijn uit.

Wat is IT lifecycle management?

It Lifecycle management is een IT dienst die door verschillende IT bedrijven wordt aangeboden. Deze dienst houdt in dat alles rondom de verschillende apparaten in het bedrijf wordt geregeld. Hier kunt u denken aan de inventarisatie van de apparaten, maar ook het voorraadbeheer, het installeren, het afvoeren en het communiceren. Dit zorgt ervoor dat alle werknemers van uw bedrijf altijd volledig uitgerust zijn. NEG IT solutions is een mooi voorbeeld van een IT bedrijf die deze dienst aanbiedt. 

Wat zijn de voordelen van IT Lifecycle management?

It Lifecycle management biedt voor u als ondernemer verschillende voordelen. Ten eerste gaat het gehele proces automatisch waardoor u er bijna geen omkijken naar heeft. Wel zo fijn, want dan kunt u zich volledig focussen op het werk.

Ten tweede hoeft u geen personeel in dienst te nemen om deze zaken voor u te regelen. U zult natuurlijk voor deze It dienst moeten betalen, maar als u de kosten tegen elkaar afstreept ziet u in alle waarschijnlijkheid dat deze IT dienst goedkoper is.

Ten derde heeft u met deze IT dienst een real-time inzicht in de status en voortgang van alle werkzaamheden. Dit betekent dat u ten alle tijde kan zien of alles op rolletjes loopt of dat er ergens moet worden ingegrepen. Hierbij hoort ook de evaluatie die u krijgt van de afgelopen tijd. Dit betekent dat u kunt aangeven waar volgens u nog verbeteringen kunnen komen. Dit allemaal om in de toekomst het proces nog efficiënter en sneller te laten lopen.

Tot slot hoeft u niet bang te zijn voor datalekken. Hetgeen dat elk bedrijf echt wilt voorkomen. In deze IT dienst zit namelijk ook professionele dataverwijdering en/of datavernietiging. Dus apparaten die niet meer worden gebruikt worden ingenomen en de data wordt daarvan verwijderd.

IT

Overige interessante IT diensten

Naast IT Lifecycle management zijn er ook andere IT diensten die voor u als ondernemer interessant kunnen zijn. Zo bestaat er de zogenaamde werkplek verhuizing. Dit is interessant voor bedrijven die gaan verhuizen van werkplek en veel apparatuur moeten mee verhuizen. Voor een bepaald bedrag kunt u dit laten doen door IT professionals. Zij koppelen de apparaten op de oude locatie op, vervoeren deze veilig naar de nieuwe locatie en installeren de apparaten. U heeft op die manier hier geen omkijken naar, en uw werknemers kunnen zo snel mogelijk weer aan de slag.

Naast IT lifecycle management en werkplek verhuizing kunt u ook kiezen voor hardware leasen. Steeds nieuwe hardware aanschaffen kan erg duur zijn voor bedrijven. Ook wordt deze apparatuur heel snel minder waard. Het is daarom een aanrader om voor hardware leasen te gaan. U kunt voor een maandelijks bedrag hardware leasen en dan wordt alles geregeld. De apparatuur wordt geleverd, geïnstalleerd, gerepareerd en ingenomen als deze niet meer worden gebruikt.

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze IT dienst of de andere mooie mogelijkheden? Geen probleem u kunt namelijk altijd vrijblijvend een adviesafspraak maken met een IT professional. Deze IT professional legt u het gehele proces uit en heeft antwoorden op de vragen die u hebt.