Xtra Producties
Image default
Zakelijk

Tips voor optimaal en efficiënt gebruik van uw iPad

In deze blog post laten we u een aantal bruikbare tips zien om uw iPad sneller, beter en efficiënter te gebruiken. Deze tips zijn up to date voor functies in iPadOS 15. 

Toetsenbord sneltoetsen op iPad Smart Keyboard

  • Cmd + N: Opent een nieuw venster, wat handig is voor split-view in Safari.
  • Cmd + H: brengt u naar het startscherm.
  • Cmd + spatiebalk: hiermee kunt u direct zoeken.
  • Cmd + Tab: Hiermee kunt u door geopende apps scrollen.
  • Hold Cmd: onthult in app-snelkoppelingen.
  • Cmd + Shift + 3: Maakt een screenshot van het hele scherm.
  • Cmd + Shift + 4: maakt een screenshot en opent deze vervolgens automatisch in de opmaakmodus.

De Apple Pencil dubbeltikken sneltoets wijzigen

Als u de Apple Pencil gebruikt met de iPad Pro 2018 of nieuwer, kunt u wijzigen wat de functie dubbeltikken doet.

Ga naar Instellingen > Apple Pencil. Hier kunt u ervoor kiezen om te schakelen tussen het huidige hulpmiddel en de gum, het huidige hulpmiddel en het laatst gebruikte, of het kleurenpalet te tonen. U kunt er ook voor kiezen om de functie volledig uit te schakelen. Deze functie is niet beschikbaar op de eerste generatie Apple Pencil.

Hoe toegang te krijgen tot notities vanuit het vergrendelscherm met Apple Pencil

Als je een Apple Pencil en een iPad hebt die dit ondersteunt: Activeer het scherm > dubbeltik op het vergrendelscherm met de punt van de Apple Pencil en u kunt Notities openen en een nieuwe notitie maken. Dit werkt zelfs als het scherm is vergrendeld. 

Om ervoor te zorgen dat deze functie is ingeschakeld: Open Instellingen > Notities > Stel in wat u wilt dat de functie “Toegang tot notities vanaf vergrendelscherm” doet. U kunt altijd een nieuwe notitie maken of de laatste notitie hervatten die op het vergrendelscherm is gemaakt.

Hoe u uw iPad sneller kunt opladen

Om uw iPad sneller op te laden, kunt u proberen uw iPad in de vliegtuigmodus te zetten. Veeg hiervoor naar beneden vanaf de rechterbovenhoek van het startscherm van de iPad en tik op het vliegtuig. 

De beste manier om de batterij van je iPad sneller op te laden, is door Apple’s 30 W USB-C-oplader en een USB-C naar Lightning-kabel of een USB-C naar USB-C-kabel te kopen, afhankelijk van het iPad-model dat u heeft. Als u een MacBook heeft, hoeft u misschien alleen de kabel te kopen, aangezien nieuwere MacBook’s met een snellader in de doos worden geleverd.

Koop een iPad houder

Een iPad houder helpt u om uw iPad een veilige plek te geven thuis, op kantoor of in de auto. iPad houders zijn geschikt voor tafels, bureaus of dressoirs zodat u makkelijk naar het scherm kunt kijken en uw handen vrij kan houden. 

Hoe de startpagina op iPad in te stellen

Als u de startpagina in Safari wilt wijzigen – stel deze bijvoorbeeld in op Google – dan moet u Safari openen op uw iPad > Ga naar de pagina die u wilt instellen als startpagina > Tik op de rechthoek met de pijl bovenaan rechts van je scherm > Toevoegen aan beginscherm > De naam van de pagina wijzigen > Tik rechtsboven op Toevoegen.