Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

Met Infrastructure as a Service krijgt u een veilig Cloud-platform voor groei en innovatie

Infrastructure as a Service, ook wel IaaS genoemd, is een virtueel datacenterconcept met alle voordelen van een fysiek datacenter, aangevuld met voordelen van schaalbaarheid en configureerbaarheid. Het is een vorm van cloud computing, waarbij de hardware zoals servers, netwerkapparatuur en werkstations eigendom zijn van de cloud service provider. U hoeft deze hardware niet meer zelf aan te schaffen en betaalt dus alleen voor dat wast u daadwerkelijk gebruikt. 

Wat is Infrastructure as a Service?  

Infrastructure as a Service is een virtuele infrastructuur, wat er voor zorgt dat deze schaalbaar, continu up-to-date en altijd en overal toegankelijk is. Infrastructure as a Service bestaat vaak uit een aantal kerndiensten, zoals compute, storage en connectiviteit. Compute zorgt naast storage en connectiviteit de basis voor infrastructuurdiensten. Daarnaast moet het IaaS-platform natuurlijk ontsloten worden, dit gebeurt met het stukje connectiviteit. Ook de opslag van data is een belangrijk onderdeel, hier zorgt storage voor. Meestal kunt u kiezen uit verschillende typen storage, passend bij uw type data. 

Multi functioneel online beheerportaal

Kiest u voor Infrastructuur as a Service van een IaaS-provider, dan krijgt u er vaak een handig beheerportaal bij. In zo’n online beheerportaal kunt u zelf uw gebruik monitoren en houdt u grip op uw kosten. Daarnaast krijgt u 24/7 toegang tot de Virtuele Datacenterdiensten. 

Infrastructure as a Service van Fundaments

Fundaments is zo’n IaaS-provider. Fundaments draagt met de dienst Infrastructure as a Service de volledige zorg voor de IT-infrastructuur van uw organisatie, zodat u zich kunt focussen op uw core-business. IaaS van Fundaments bestaat uit compute, storage en netwerkcomponenten die vanuit een self-service portaal worden ontsloten. De diensten van Fundaments worden vanuit Nederland aangeboden en zijn daarmee soeverein. Fundaments heeft een volledig Nederlands platform, verdeeld over zeven datacenterlocaties in zowel Oost-, Midden- als West-Nederland.

https://www.fundaments.nl