Xtra Producties
Image default
Aanbiedingen

Welke stadions moet jij nog bezoeken in Spanje?

Ben jij van plan om een wedstrijd in Spanje te gaan bezoeken? Dan zijn er enkele prachtige stadions die jij kan bekijken. Spanje, het land dat bekend staat om zijn technische voetbal en de tiki-taka speelstijl. Terwijl Real Madrid het laatste decennia Europa overheerste, is het Spaanse nationale voetbalelftal tussen 2008 en 2012 iedere keer de beste geweest op de mondiale eindtoernooien. Hoog tijd om het land te bezoeken en een voetbalwedstrijd mee te pakken.

 

Santiago Bernabeu

Het historische stadion van Real Madrid is altijd een bezoekje waard. De meest succesvolle club uit Spanje heeft een stadion waar ongeveer 80.000 toeschouwers plaats kunnen nemen. Fans van de club hebben al de nodige voebalsterren voorbij zien komen. En velen zullen nog volgen, want Real Madrid heeft altijd een bepaalde aantrekkingskracht. Of het nu komt door het magische witte shirt, de rijke en succesvolle historie of het prachtige stadion: bij Real Madrid wil je voetballen. Tenzij je fan van FC Barcelona bent..

 

Camp Nou

De aartsrivaal van Real Madrid speelt in het kolossale Camp Nou. Dit prachtige voetbalstadion, dat bijna 100.000 toeschouwers kan toelaten, wordt al jarenlang tot één van de meest fraaie voetbalstadions ter wereld gezien. Naast dat je er jarenlang de beste voetballer ooit kon aanschouwen, heeft Camp Nou nog veel meer. Je zit dicht op het veld, het heeft een prachtig voetbalmuseum en wanneer er een goal wordt gemaakt, zul je het geluid voor altijd blijven herinneren. Samen met 90.000 fans ‘Gol’ roepen zorgt voor kippenvel op je armen. Niet voor niets speelden er al zoveel Nederlanders in dit stadion.

 

Estadio Ramon Sanchez Pizjuan

Tot slot behandelen we het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan. Dit mooie stadion staat in Sevilla en is de thuishaven van Sevilla FC. Het stadion staat bekend om zijn fanatieke supporters, waardoor het iedere keer een heksenketel is. Vooral wanneer de plaatselijke trots aantreedt tegen superteams als Real Madrid, FC Barcelona of Atletico Madrid. Het stadion heeft bijna 45.000 stadionstoeltjes, waardoor er een hels kabaal van de tribunes af kan komen. Ramon Sanchez Pizjuan heeft wel iets weg van het Camp Nou, maar mist daarvoor alleen de derde ring. Wellicht dat deze er in de toekomst nog wordt opgebouwd. Dan zullen teams helemaal met trillende benen het stadion binnentreden.

https://skor.nl/