Xtra Producties
Image default
Huishoudelijk

Raamfolie om de warmte binnen of juist buiten te houden

Raamfolie heeft de afgelopen jaren enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Van een ietwat goedkoop ogend folietje vol luchtbellen, tot volwaardige raambedekking met verschillende nuttige eigenschappen. Raamfolie van textiel, raamfolie waar je langs één kant doorheen kunt kijken en raamfolie die de warmte binnen of juist buiten de deur houdt. Je kunt er alle kanten mee op! Lees vooral verder en ontdek de voordelen van raamfolie voor jouw huis.

Raamfolie die de warmte tegenhoudt

Er zijn verschillende raamfolies verkrijgbaar die de warmte tegenhouden. Dat is beter voor het milieu want in veel gevallen heb je dus geen dure en energieverslindende airco nodig om je pand koel te houden. Spiegelfolie wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij kantoorpanden. Zoals de naam suggereert heeft de buitenkant een spiegelend effect die niet alleen het zonlicht, en daarmee de warmte terugkaatst, maar tegelijkertijd dient als privacy folie omdat mensen er van buitenaf niet doorheen kunnen kijken. Het is ook een one way vision folie. Je kunt van binnen wel naar buiten kijken maar van buiten niet naar binnen.

Raamfolie die de warmte binnen houdt

Er zijn ook raamfolies verkrijgbaar die de warmte juist binnen houden. Dat scheelt in stookkosten, met name bij enkelglas ruiten. Isolerende raamfolie werkt omdat je een luchtlaag creëert tussen de raamfolie en het glas.

Uv-werende raamfolie

Uv- werende raamfolie zorgt ervoor dat je inboedel niet verkleurt door het zonlicht. De meeste uv-werende raamfolie is doorzichtig en wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij etalageruiten van winkels. Je kunt ook een ondoorzichtige variant kopen die zowel het zonlicht als de uv-straling tegenhoudt. Deze verduisteringsfolie is met name populair bij opslagruimtes en garages. Ben je op zoek naar een raamfolie die gedeeltelijk uv-straling tegenhoudt, privacy biedt maar er ook nog eens mooi uitziet? Kies dan voor Squid raamfolie. Gemaakt van textiel en verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren.