Xtra Producties
Image default
Huishoudelijk

Waarom zou ik een moodboard maken?

Weet je niet wat een moodboard is? Ben je er wel heel benieuwd naar? Lees dan even verder! Een Moodboard maak je namelijk wanneer je bijvoorbeeld inzicht wilt krijgen in een bepaalde stijl of inrichting van je kleding of je woning interieur. Veel mensen gebruiken daar nu Pinterest voor. Pinterest is een soort Google maar dan alleen met afbeeldingen van hetgeen waar je naar zoekt. Vaak zit er een bijbehorende link bij de afbeelding zodat je precies weet waar dit op is geplaatst. De ouderwetse manier om een moodboard te maken is echter heel anders! 

De ouderwetse Moodboard

Een moodboard maak je onder andere dus met plaatjes. Je kan een moodboard nog leuker maken wanneer je er echte stofjes of andere elementen bij maakt of zelfs tekst zodat het nog duidelijker is waar het moodboard om gaat. Het oude moodboard maken wordt nu papieren moodboard genoemd. Voor een papieren moodboard heb je het volgende nodig:

  • Lijm 

  • Tijdschriften

  • Stofjes met printjes of effen

  • Een schaar 

  • Plakband 

  • A4 of A3 om je moodboard op te maken 

  • Andere frutsels 

Met de bovenstaande benodigdheden ga je jouw moodboard in elkaar zetten. Uit de tijdschriften haal je bijvoorbeeld de kleuren of de stijl van een interieur of van een bepaalde kledingstijl. Je kan er tekst uit halen of gewoon plaatjes die je mooi vind. 

Verzamel eerst alle plaatjes en frutsels die je denkt te gaan gebruiken en maak daarna een combinatie van alles dat je hebt verzameld. Plak deze op het A4tje of A3tje en voila! Zo creëer je een overzicht van de stijl die jij mooi vind. 

Ben je er nog niet helemaal zeker van of dit wel is waar je naar op zoek bent? Maak er dan nog eentje en leg die naast elkaar, zo kun je het verschil zien en daaruit een keuze maken.