Xtra Producties
Image default
Woning en Tuin

Spinnen bestrijden

Spinnen je hoeft ze niet in huis te hebben, de een vangt ze zonder moeite maar de ander kan er zomaar van op de keukentafel van gaan staan. Een huis zonder spinnen bestaat bijna niet je vindt er om de zoveel tijd altijd wel een. Maar wat als je er nu permanent last van hebt en niet van eentje, maar van meerdere spinnen. In dit artikel kun je lezen wat je zelf kunt doen tegen spinnen maar ook wanneer je beter professionele hulp kunt inschakelen.

Spinnen in je tuin

In de tuin zijn de bevinden de spinnen zich meestal in dichte begroeiing. Ook is het mogelijk om spinnenwebben in schuren en aan tuinlampen aan te treffen. Dit zijn strategische plekken voor spinnen, het licht trekt allerlei insecten aan. Wat het favoriete eten is voor de spin.

Een spinnennest of de spinnen zelf verwijderen in de tuin is mogelijk als de plaag nog beheersbaar is. Daarvoor zijn de volgende manieren:

  • Zorg ervoor dat tuinafval zo snel mogelijk opgeruimd is.

Spinnen houden van donkere plekken, zo ook onder tuinafval. Waar spinnen zich graag schuil houden is onder dode bladeren of tussen kratten, dozen of brandhout. Wanneer dit opgeruimd wordt krijgt de spin minder schuilmogelijkheden.

  • Gebruik een bezem of tuinslang om spinnen weg te halen.

Spinnen, spinnennesten en webben kun je verwijderen met een bezem of tuinslang. Let er wel op als de spinnen weten te ontsnappen, kunnen ze elders in de tuin weer opnieuw settelen.

  • Snoei op tijd struiken, bomen of andere beplanting.

Een favoriete verstopplaats van spinnen is in hoog gras of in dichtgegroeide beplanting. Houd daarom dan ook het gras zo kort mogelijk en snoei de struiken of bomen op tijd. Houd er wel rekening mee dat dit niet de plaag zal oplossen, maar je maakt de omgeving voor de spinnen minder aantrekkelijk.

Spinnen in huis

Als je een spin door je huis ziet lopen wil je er eigenlijk al meteen van af. Of je er nu bang voor bent of niet. Gelukkig kun je spinnen of spinneneitjes verwijderen grotendeels zelf, mits je niet bang bent maar ook als je geen tot weinig last hebt van een plaag. Dat kan op de volgende manieren:

  • Verwijdering van de spinnen en spinneneitjes met de stofzuiger

Wanneer je spinnenwebben ziet hangen verwijder deze, maar vergeet niet ook de spinnen en spinneneitjes met de stofzuiger te verwijderen. Om te voorkomen dat ze er weer een web bouwen is het mogelijk om regelmatig op deze plekken te stofzuigen.

  • Verwijdering van spinnen met een spinnenvanger

Met een spinnenvanger is het mogelijk om spinnen te verwijderen zonder ze te doden. Wanneer je de spin hebt gevangen kun je deze buiten vrij laten. Realiseer wel dat bij een echte spinnenplaag een lange tijd kan duren voordat je alle spinnen te pakken hebt!

  • Verwijdering van spinnen met een ultrasoon apparaat

Misschien een minder bekende oplossing is om spinnen te verwijderen met geluid. Een ultrasoon apparaat zendt een geluid uit waar spinnen niet tegen kunnen. Ga hiervoor naar de ruimte toe waar veel spinnen zitten. Lees vooraf de gebruiksaanwijzing goed door! Want het kan zijn dat katten, honden of andere huisdieren mogelijk niet goed tegen het geluid kunnen.

Spinnen laten bestrijden

Als je echt last hebt van een spinnenplaag kan het zijn dat bovenstaande manieren de plaag niet zullen oplossen. Maar je wilt toch van die plaag af. Daarvoor kun je een professionele ongediertebestrijder voor inhuren. Hoeveel dit gaat kosten en hoe lang dit duurt is afhankelijk van de grootte van de plaag. Spinnen bestrijden kun je beter laten uitbesteden zodat je er zeker weten vanaf bent. Twijfel dus niet en neem contact op met je lokale ongediertebestrijder!

https://beestjeskwijt.nl/ongedierte/spinnen-bestrijden