Xtra Producties
Image default
Sport

Sport thuis met de EMS trainer van StimaWELL

Op een makkelijke manier fit worden, gewoon vanuit jouw woonkamer. Wie wil dit nou niet? Tegenwoordig is dit mogelijk, namelijk met de EMS trainer van StimaWELL. Je hoeft vanaf nu niet meer uren naar de sportschool om daar een paar uur flink te zwoegen. Gewoon twee keer in de week, wanneer het jou uitkomt, een trainingssessie volgen van 20 minuten en je behaald het optimale resultaat.

Elektrische spierstimulatie prikkelt de spieren

Door de elektrische spierstimulatie (waar EMS een afkorting van is) worden je spieren door middel van elektrische impulsen gestimuleerd. Door deze stimulatie worden de spieren versterkt. Veel mensen vinden elektrostimulatie een beetje eng klinken maar weten dan ook niet dat elektrische impulsen overal in ons lichaam aanwezig zijn. Om bijvoorbeeld te gaan lopen, een kopje koffie te pakken, warmte of aanrakingen te voelen en een spier aan te spannen sturen onze hersenen continu elektrische prikkels via onze zenuwbanen. Bij traditioneel sporten in de sportschool worden onze spieren dus door onze hersenen aangestuurd. Door de elektrische prikkel vanuit de hersenen zal de spier zich aanspannen wanneer jij bijvoorbeeld een gewichtje heft. Met deze manier van sporten kunnen slechts enkele spiergroepen binnen een sessie getraind worden. Bij sporten met EMS worden de spieren van buitenaf geprikkeld via elektrische impulsen die via elektroden de spieren bereiken. Deze elektroden zijn verwerkt in het stimulatiepak van StimaWELL, waar maar liefst 12 elektrodeparen in aanwezig zijn. Naast het pak draag je nog aparte bandelektroden om je armen en benen. Alle spiergroepen kunnen dus tijdens één trainingssessie aangesproken worden.

Voer 20 minuten reguliere oefeningen uit

Op het EMS trainer apparaat stel je de training in die jij graag wilt doen. Het stimulatiepak en de bandelektroden die je draagt zijn verbonden aan het apparaat. Start je programma en je ervaart direct de elektrostimulatie. De frequentie van de signalen kan je naar wens harder of zachter zetten. Tijdens de training voer je oefeningen uit. Dit zijn makkelijke en reguliere oefeningen, zoals lunges, sit-ups en squads. Door het uitvoeren van de oefeningen en de extra stimulans van buitenaf train je je spieren optimaal. Na de training van 20 minuten kan je kiezen tussen een ontspannings- of massageprogramma.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl