Xtra Producties
Image default
Electronica en Computers

Hoe voorkomt u een datalek bij het wegdoen van oude computers?

Datalekken komen tegenwoordig nog veel voor. De lekken ontstaan het meest door menselijke fouten. Door per ongelijk gegevens naar verkeerde mensen te sturen, of informatie te delen wat eigenlijk niet mocht. Veel mensen kennen deze problemen, alleen deze problemen kunnen ook voorkomen met het wegdoen van oude computers. U wilt bijvoorbeeld af van uw oude computers omdat er nieuwe computers worden aangeschaft. Het wegdoen van oude computers klinkt misschien makkelijk, maar er zijn bepaalde zaken om rekening mee te houden. Hieronder kunt u lezen wat u kunt doen met uw oude computers en waar u op moet letten bij het wegdoen van oude computers.

Opties wegdoen oude computers

U heeft verschillende opties voor het wegdoen van oude computers. De eerste optie is de computer of computers weggooien en inleveren bij een verzamelpunt. Deze verzamelpunten zorgen ervoor dat de computers weggegooid worden of waar mogelijk gerecycled worden. Computers verkopen is een andere optie. Dit kunt u persoonlijk doen door een prijs af te spreken. In tegenstelling tot het weggooien kunt u met deze optie nog geld krijgen voor uw oude apparaten. Verder kunt u ook de oude computers uitlenen. Deze optie is handig omdat u deze apparaten terug kan nemen als u dit mogelijk weer nodig hebt. Dit kan gebeuren als er een uitbreiding is van het bedrijf of kan andere oorzaken hebben. Al deze opties hebben één groot probleem. Bij elk van deze optie is het mogelijk dat uw data gelekt wordt. U denkt bij elke optie dat u alle gevoelige data heeft verwijderd, maar er is altijd nog wat terug te vinden. Als degene die uw apparaten in bezit heeft een beetje handig is, kan uw gevoelige informatie op straat liggen.

Datalek voorkomen

Net is al besproken dat er verschillende opties zijn voor het wegdoen van uw oude computers. De conclusie van dat verhaal was dat u nog steeds moet vrezen voor datalek. Er is een oplossing voor dit probleem. Er zijn partijen die uw computers opkopen. Deze partijen zorgen voor een veilige dataverwijdering en geven u een mooie prijs voor uw oude computers. Daarnaast kopen deze partijen vaak ook grote aantallen op. Deze partijen verkopen de computers nadat de data verwijderd wordt en dat is ook nog beter voor het milieu. De tip is om uw computers dus op te laten kopen door een partij die gespecialiseerd is in dataverwijdering. U kunt er ook voor kiezen om uw computers zelf te verkopen, dan krijgt u waarschijnlijk wel een mooiere prijs voor. Let dan op dat u de data goed verwijderd en dan vooral de gevoelige informatie. Als u daar zelf geen kennis in heeft is het belangrijk dat u dit laat doen door iemand die daar kennis van heeft.