Xtra Producties
Image default
Mode en Kleding

Waar keratine allemaal goed voor is

We hebben vast allemaal wel eens gehoord van een keratine behandeling, maar weet jij precies wat het is en wat het allemaal voor je haar doet? Precies, daarom leggen we je vandaag uit wat keratine producten toevoegen aan de verzorging van je  haar en wat keratine precies is. 

Een lichaamseigen stof 

Keratine is een vrij nieuw begrip in de beauty industrie. Tegenwoordig wordt het verwerkt in verzorgings- en haarproducten en de lichaamseigen proteïne ‘keratine’ wordt bekend om de herstellende eigenschappen. Daarom overspoelen keratine producten en behandeling de haar markt. Keratine vind je terug in huid, haar en nagels. Het is een stofje dat zorgt voor kracht en flexibiliteit. In de hoeven van dieren vind je keratine terug in harde vorm, en in ons haar is keratine terug te vinden in zachte vorm. 

Een beschermende factor  

Keratine heeft het vermogen om het haar en onze nagels te beschermen. Dit is de reden dat het vaak toegevoegd wordt in professionele verzorgingsproducten. Van nature bevat ons haar tot van 95 procent keratine, maar door intensief gebruik van föhnen, verven en stijlen neemt deze waarde af. Keratine producten vervangen de verloren proteïne zodat het haar weer zacht wordt en gaat glanzen. 

Wanneer een keratinebehandeling doen?

Keratine producten en behandelingen zijn 100 procent veilig voor je haar. Omdat het een lichaamseigen stof is, is het voor ieder haar toepasbaar in verschillende omstandigheden. Zo is het uitermate geschikt om een keratine producten te gebruiken en behandelingen te doen als je:

  • Haar beschadigd is door de zon, zee en chloorwater
  • Haar geverfd of gepermanent is
  • Haar altijd pluizig aanvoelt

Herstel beschadigd haar

Als je voor een lange periode je haar intensief hebt geföhnd en je haar vaak heb geverfd, dan neemt de waarde van de proteïne in je haar af. Een keratine behandeling zorgt dat deze waarde weer aangevuld wordt en daarmee is het een natuurlijke herstellende behandeling voor beschadigd haar.