Xtra Producties
Image default
Beauty en verzorging

Weetjes over botox

Wanneer mensen zeggen dat ze een botox behandeling gaan laten doen is vaak de eerste reactie: “Maar dat heb je toch helemaal niet nodig?”. Dit is opzich een logische reactie maar het wekt wel de discussie op wanneer wel de juist leeftijd is of wanneer je wel botox mag laten doen. Vaak gaat dan de discussie over of je haren verven en dagelijks make up dragen wel nodig is. Het lijkt alsof die twee laatste dingen inmiddels door de maatschappij geaccepteerd zijn en geassocieerd worden met de dagelijkse verzorging van een vrouw waartegen spuitjes in het gezicht alleen voor ‘beroemde’ mensen zou zijn. Ben je nieuwsgierig geworden naar botox? Lees dan verder voor een aantal weetjes.

Het werkt niet á la minute

De spuitjes in het gezicht hebben niet direct werking. Bij sommige zie je het resultaat al na een dag en bij sommige pas na een aantal weken. Zo verschilt het ook op welke plek je je laat behandelen. 

Dure ingreep

Een kleine behandeling in de voorhoofd frons of het spuiten in de kraaienpootjes kost al snel €200. Toch is de hoeveelheid per persoon verschillend en dus is het prijskaartje voor iedereen anders.

Niet voor altijd

Botox heeft geen eeuwige werking. Vaak heb je er een kwart van het jaar plezier van en merk je dat na die tijd de lijnen terug beginnen te komen. De onderliggende spieren werken daarna weer gewoon en je zult het vulmiddel niet meer echt zien.

Vroeg beginnen? Ja of nee

Sommige mensen beweren dat des te eerder je begint met het laten opvullen van rimpels, hoe beter het is. Je zou dan minder rimpels krijgen en dat willen we natuurlijk allemaal. Een arts heeft uitgelegd dat het niet persé je rimpels verminderd als je eerder begint omdat de spieren uiteindelijk toch wel weer gaan werken. Toch is het wel zo dat als je eerder begint met botox, het gemakkelijker is om het bij te houden en het gewenste resultaat te krijgen.