Xtra Producties
Image default
Sport

Waar lopen golfbeginners tegenaan?

Er zijn veel mensen die afhaken bij de sport golf zonder het echt een kans te hebben gegeven. Golf is een moeilijke sport die ervoor zorgt dat je dus ook veel tijd en energie kwijt bent om beter te worden. Dit is ook de reden dat veel mensen snel afhaken. In tegenstelling tot hardlopen, voetbal of zwemmen is golfen een sport die een stuk moeilijker is. Ben jij nu ook een beginner en ben je bang dat dit jou ook gaat overkomen? Lees dan zeker verder. Verder in deze blog zijn de meest voorkomende problemen opgesomd waar golfbeginners tegenaan lopen.

Golf is een mentaal moeilijke sport

Golf is een sport die moeilijk is om te beoefenen en net als tennis ook zeer mentaal is. Als je een bal niet goed slaat kan het nog wel is voorkomen dat dit effect heeft op de holes die later komen. Een goede golfer kijkt per slag en kan het mentaal opbrengen om fouten snel te vergeten en door te gaan. Als je nog niet goed bent, is de kans op fouten en misslagen natuurlijk groter. Dit kan betekenen dat je de sport snel minder leuk gaat vinden. Steeds weer boven par zitten of niet in de buur zelfs zitten kan zeer frustrerend zijn. Daarom is het handig om voor je zelf bepaalde makkelijk halende doelen te stellen. Dus niet in zoveel slagen in de hole, maar bijvoorbeeld in zoveel slagen op de green. Begin met laagdrempelige doelen die ook echt haalbaar zijn. Op die manier stimuleer je jezelf en maak je kleine stapjes naar een beter niveau.

Golftechniek moeilijk

Iedereen kan wel een bal slaan of schoppen of gooien, maar om de bal zo te raken dat hij precies komt waar je wilt is natuurlijk een ander verhaal. Golfen is een sport die technisch zeer moeilijk is. Het is daarom handig om niet alleen maar ballen te slaan, maar ook proef te slaan zonder bal. Op die manier kan je een paar keer proef slaan en leer je ook techniek. Het is ook handig om met iemand te gaan die al wat meer ervaring heeft in het golfen. Deze persoon kan jou ook op bepaalde verkeerde techniek wijzen waar je zelf misschien niet aan had gedacht. Het is dan ook belangrijk om eerst op de techniek te letten en daarna pas te kijken naar het resultaat. Misschien sla je namelijk in het begin op techniek een stuk minder ver dan als je gewoon maar wat slaat, maar op lange termijn ga je beter golfen als de techniek goed is.

Het leren van golfregels

Een andere factor van snel stoppen is het feit dat golfregels leren saai is. Om alle golfregels te weten zal je aardig wat huiswerk moeten doen. Als we gaan kijken welke regels je echt moet weten valt het eigenlijk nog wel mee. Sommige regels komen nauwelijks voor of zijn voor jou nog niet van toepassing. Daarom is het nodig om alleen de regels te weten die je moet weten in het begin. Als je een bewijs haalt voor handicap leer je alle onderdelen die je moet weten. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon een velletje papier kunnen meenemen waar alle regels nogmaals op staan als herinnering.

Golfspullen voldoen

Beginners willen nog wel is de spullen die nodig zijn tweedehands of zelfs nog ouder kopen. Dit doen zij met de reden om niet al te veel te besteden omdat ze nog niet zeker weten of ze wel doorwillen met de sport. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk blijkt de beleving en de prestatie tegen te vallen met deze oude clubs en golfballen. Sommige zijn misschien niet helemaal recht meer, of zijn niet voor de lichaamsbouw van jou. Het is daarom handig om voor een beginner set te kiezen. Hier hoef je niet alle golfclubs aan te schaffen en krijg je alleen de nodige golfclubs in een golftas geleverd. Later kan je er natuurlijk wel voor kiezen om een gehele set te kopen. Dan kan je ook een golftas kopen met een trolley of met speciale golfclubs.