Xtra Producties
Image default
Bedrijven

Wat is het ideale moment om te sporten?

Voor veel mensen geldt dat sporten direct na het avondmaal niet ideaal is. Een wandeling is dan nog wel fijn, maar eigenlijk willen veel mensen dan het liefst op de bank zitten. Er zijn wel verschuivingen merkbaar en ieder mens is anders. Toch zijn er wel wat ideale momenten voor het sporten te benoemen. Wat zegt de wetenschap? Lees het hier.

Het beste tijdstip

Los van individuele verschillen, heeft gemiddeld genomen het menselijk lichaam tussen 14.00 en 18.00 de meeste energie. Dan maakt het lichaam ook de beste hormonen aan voor spieropbouw. Dus voor intensieve training gericht op spieropbouw is tussen 14.00 en 18.00 het best.

Wat is het beste voor de slaap?

Veel mensen met een kantoorbaan zijn geestelijk wel vaak voldoende uitgedaagd om goed te kunnen slapen. Alleen zij missen vaak de lichamelijke inspanning, het lichaam is dan nog niet moe. Als je dan wil trainen, met als doel om goed te kunnen slapen? Dan is het slim om in de avond te gaan trainen.

Let wel op, direct na het trainen naar bed gaan, verstoort de slaap. Dus als je in de avond gaat trainen: ga dan niet te laat.

Tennisbaanverlichting

In de tijd waarin we leven, omzeilen we vaak het natuurlijke bioritme. Sporten met tennisbaanverlichting om 21.00? Dat is niet zo handig. Maar, om 18.30 met tennisbaanverlichting sporten, kan dus prima. Mits je daarvoor op tijd hebt gegeten. Het is helemaal niet zo erg om met middelen, zoals tennisbaanverlichting te werken waarmee je het dag nacht ritme wat aanpast. Het belangrijkste is om voldoende slaap te pakken.

Te weinig slaap heeft namelijk een negatieve invloed op de sportprestaties. Probeer je in een ritme te komen waarin je voldoende slaap krijgt? Volg dan de leidraad dat je beter op tijd naar bed kunt gaan, in plaats van in de ochtend langer te blijven liggen, omdat je jezelf nog niet helemaal uitgeslapen voelt. Als dat je overkomt dan kun je beter die dag op tijd naar bed gaan.

https://firefly.online/tennisbaanverlichting/