Xtra Producties
Image default
Boeken en Tijdschriften

Wat is intermittent fasting? Tijd voor een uitleg

Intermittent fasting: de kans is groot dat je daar nog nooit van gehoord hebt. Gelukkig krijg je een uitgebreide uitleg. Vasten door middel van intermittent wordt ook wel afvallen met behulp van een ‘kickstart’ genoemd. Intermittent fasting wordt gezien als een effectieve, krachtige methode om snel gewicht te verliezen. Intermittent is het Engelse woord voor “afwisseling”. Dat is ook precies wat ermee wordt bedoeld: je lijnt dan weer wel en dan weer niet. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de dag te vasten – de ene dag wel, de volgende weer niet. De methode staat bekend als erg effectief om gewicht te verliezen en zou ook nog eens goed zijn voor de gezondheid. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Want wat is intermittent fasting nu echt? Je leert het bij Foodsisters: dit zijn twee gezellige zusters die samen een organisatie hebben opgericht om mensen te helpen en ondersteunen bij het lijnen.

Waarom jij er ook mee zou moeten beginnen

Wat is de opzet van intermittent fasting? Zoals gezegd vast je met tussenpozen: het ene moment wel en het andere moment niet. Het grote voordeel hiervan is dat je er minder discipline voor nodig hebt dan wanneer je aan één stuk door aan de lijn bent. Iedereen kan een dag lang minder eten dan hij of zij gewend is, maar probeer je dit 10 of 20 dagen aan één stuk te doen, dan is dat voor veel mensen niet haalbaar. De methode van Foodsisters is er op gebaseerd mensen de ruimte te geven zichzelf te blijven verwennen. Na een dag lang flink je best te hebben gedaan, mag je de volgende ook best een lekkernij nemen om de trek te stillen.

Voordelen van de methode

Wat is het voordeel van intermittent fasting? Het is een stuk makkelijker, zeker als je gebruik maakt van de voorgemaakte weekmenu’s van bovenstaande professionals. Ook leidt deze aanpak ertoe dat je meer resultaat behaalt. Je houdt het vasten namelijk langer vol dan met alleen vasten.

https://foodsisters.nl/