Xtra Producties
Image default
Marketing

Wat zijn de voordelen van videomarketing?

Videomarketing is sinds de opkomst van televisie altijd een belangrijk communicatiekanaal geweest. Met de opkomst van het internet is traditionele televisie niet meer het belangrijkste kanaal voor videomarketing. Tegenwoordig wordt media namelijk geconsumeerd via de telefoon, tablet, desktop en televisie. Videomarketing krijgt hierdoor een nieuw leven op het internet. Maar wat zijn de voordelen van videomarketing? Lees verder en ontdek!

De voordelen van videomarketing

Met videomarketing kun je een boodschap op een audiovisuele wijze overbrengen op je publiek. Voor bepaalde doeleinden (bijvoorbeeld instructie of sfeerfilm) werkt dit beter dan formele tekst. Hieronder hebben we aantal voordelen van videomarketing voor je opgesomd:

Bereik een breder publiek

Videomarketing stelt je instaat om een breder publiek te bereiken. Sommige mensen houden niet van het lezen van lange lappen tekst en zijn van zichzelf meer visueel ingesteld. Bij deze mensen komt de boodschap beter binnen in de vorm van een audiovisuele communicatie. Daarnaast is het waarschijnlijker dat een leuke video wordt gedeeld binnen het netwerk van een persoon dan een lange lap tekst, waardoor je weer een breder publiek bereikt.

Branding

Wanneer je wilt werken aan je branding is videomarketing een zeer goed middel. In de vorm van een video is het veel makkelijker om een gevoel te krijgen bij het bedrijf en de sfeer van het bedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijfsfilm laat maken kun je de mate van formaliteit, huisstijl en andere relevante zaken eenvoudig naar voren laten komen.

Emoties oproepen bij je doelgroep

Dat video voor een bepaalde doelgroep beter kan werken dan bijvoorbeeld tekst is reeds behandeld. Maar met video uitingen is het tevens makkelijker om emotie op te wekken bij je doelgroep. Doordat je een boodschap overbrengt met beeld en geluid worden over het algemeen meer emoties opgeroepen. Emoties verkopen over het algemeen wanneer hier op de juiste manier wordt ingespeeld. Dit biedt mogelijkheden voor videomarketeers.