Xtra Producties
Image default
Onderwijs

Laat je horen met onze muziekworkshops!

Microfoon aan? Zingen maar!

Muziekworkshops zijn een hele fijne manier om kunsteducatie vorm te geven. Iedereen luistert naar muziek, veel mensen hebben wel eens zelf muziek gemaakt en het is een laagdrempelig onderwerp om in te stappen. Kleinkunstig heeft een breed aanbod aan muziekworkshops, waaronder de workshops die focussen op zang en rap. Enerzijds hebben we de workshop musical zingen, die enorm leuk is om met de klas te doen. Iedereen kent wel een musical en in deze workshop kunnen we makkelijk maatwerk bieden qua het leren van een bepaald liedje. Samen met onze workshopdocent kan iedereen volgend jaar bij de cast van Soldaat van Oranje, of ze worden in ieder geval geïnspireerd om de musical eens te bezoeken. Daarnaast hebben we nog onze workshop rap. Iets minder klassiek, maar daardoor minstens even leuk. Waar komt rap vandaan? En hoe maak je een goede rap? Je leerlingen leren het allemaal.

Digitale muziek

Naast mooi gitaarspel, prachtige zang en snoeiharde rockbands komt de digitale muziek steeds meer op. Jouw leerlingen luisteren misschien helemaal niet naar singer- songwriters of rappers, maar hebben vooral interesse in house en techno. Omdat Kleinkunstig het belangrijk vindt om in te spelen op de behoeftes van jullie leerlingen en op hun belevingswereld, bieden we ook digitale muziekworkshops aan. Enerzijds hebben we bijvoorbeeld de workshop DJ-techniek en anderzijds ook de workshop Sound design. Bij deze laatste ga je veel meer kijken naar muziek onder films bijvoorbeeld. Zo kan je je leerlingen echt introduceren aan het brede scala van wat muziek nou eigenlijk inhoudt.

Muziek maak je samen

Muziekworkshops die extra leuk zijn om met een grote groep te doen, zijn onze percussieworkshops. Met zijn allen in een grote kring je laten meenemen door de bombastische ritmes die je kunt creëren op een cajon of djembé. Ook hebben we een workshop Streetbeats, die juist tonnen en emmers als muziekinstrumenten gebruikt, misschien moet je even aan het idee wennen, maar het is een van onze populairste workshops en altijd een groot succes. Ben je van het primair onderwijs? Streetbeats is ook een van onze basisschool projecten. Bekijk hier onze workshops basisschool.

https://www.kleinkunstig.nl