Xtra Producties
Image default
Vervoer en transport

Aanhangers voor personenauto’s vindt u bij JobCar

Vlamingen hebben het over een remork of remorque als ze een aanhangwagen bedoelen. Wij Nederlanders gebruiken ook wel het woord aanhanger. Een wagentje achter een fiets noemen we een fietskar. Een laadruimte op wielen achter een vrachtwagen duiden we aan met oplegger.

Aanhangers

De aanhangers die JobCar in de aanbieding heeft, zijn speciaal gemaakt voor personenauto’s. Dit betekent zeker niet dat ze allemaal hetzelfde zijn. U heeft de keuze uit:

            -bagagewagen;

            -open aanhanger;

            -gesloten aanhanger;

            -autoambulance;

            –kiepaanhanger.

Kiepaanhangers

De kiepaanhangers of kippers zijn elektrisch aangedreven. Eén druk op de knop en de bak komt omhoog. De zijborden en achterkant zijn ook naar beneden te halen. Laden en lossen is dus erg eenvoudig met een kiepaanhangwagen. U kunt in een kipper bijvoorbeeld stenen, zand, grond en tuinafval vervoeren. Het maximum totaal gewicht is 1385 kilogram. De kippers zijn geremd en beschikken over een dubbele as. Om ermee te mogen rijden, moet u een rijbewijs BE hebben. Met een rijbewijs BE na 1/5/2013 gehaald, is het toegestaan om met een aanhangwagen of oplegger te rijden die niet meer dan 3,5 ton weegt. Heeft u uw BE rijbewijs voor genoemde datum gehaald? Voor u geldt de regel dat de maximale toegelaten massa van het samenstel onder de 12 ton moet blijven. 

Wilt u een auto vervoeren? Dan kunt het beste een autotransporter huren.

Bagagewagens

Bagagewagens zijn handig als u met de auto op vakantie gaat. Het zijn moderne, afgesloten, veilige wagens. JobCar heeft drie modellen in de aanbieding:

            -de Stema mammoet carrier;

            -de Anssems gt500;

            -de Anssems gt750.

Het verschil zit ‘m in het laadvermogen, de toegestane maximale massa en de afmetingen. De Stema is met 51 cm het hoogst. De Anssems gt750 is het langst: 201 cm. Logischerwijs zijn de huurprijzen (zowel per dag als per week) niet exact hetzelfde. De onderlinge verschillen blijven echter binnen de perken. Alle bagagewagens hebben op de klep een slot. Dankzij een luchtveer opent en sluit de klep soepel. Voordat u de bagagewagen meekrijgt, wordt die gecontroleerd. Dit betekent dat u beschikt over een goedwerkende, schone aanhanger met banden in de juiste spanning.

https://www.jobcar.nl/